Přes 400 zájemců se již přihlásilo do květnové výzvy Do práce na kole

Registrace 2-5 členných soutěžních týmů běží od 1. března do konce dubna na www.dopracenakole.cz a hlásí se do ní zájemci z celého Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a cyklozaměstnavatel roku. Kampaň koordinuje spolek Plzeň na kole.

„Za prvních 14 dní registrace se nám přihlásilo přes 400 zájemců. Zapojují se již tradičně velké plzeňské firmy jako Safran Cabin CZ, Panasonic, Plzeňský Prazdroj nebo Eurosoftware a další, které startovné svým zaměstancům hradí jako jistý firemní benefit. Z Povodí Vltavy je už přihlášeno také přes 30 zaměstnanců,“ chválí Jiří George Konečný z Plzně na kole, který kampaň v Plzni koordinuje. „Hlásí se nám lidé nejen z Plzně, ale také z Klatov, Domažlic, Kašperských Hor a dokonce i z Chebu, Karlových Varů a Františkových Lázní. Je to z důvodu, že v těchto městech není lokální koordinátor a Plzeň je pro ně nejbližší místo, kde se mohou zaregistrovat,“ doplňuje Konečný.

Mezi přihlášenými nechybí IT pracovníci, zaměstnanci bank, pracovníci škol a univerzity, technici, zdravotníci, muzejníci, ale i politici. Výzvu přijal Josef Bernard - hejtman Plzeňského kraje, Michal Vozobule - plzeňský náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí, Aleš Tolar - starosta Malesic nebo Lucie Kantorová – radní Plzně a další se snad ještě zapojí. „Dlouhodobě usiluji o to, aby se kolo stalo standardním dopravním prostředkem, například při cestě do práce. Nejlepší podporou takové snahy je přímo se zapojit do kampaně Do práce na kole,“ vysvětluje Vozobule své důvody, proč výzvu rovněž přijal. Organizátoři chtějí letos překonat tisícovku soutěžících v Plzeňském kraji.

Vloni tuto výzvu v Plzni a okolí přijalo 822 účastníků ze 179 firem a organizací, kteří společně objeli, oběhli a obešli 4,6× naší zeměkouli, jinými slovy téměř 200× dojeli z Plzně do Paříže. I když registrace běží až do konce dubna, vyplatí se přihlásit již v březnu, kdy je startovné nejnižší. Za něj účastníci získají triko s logem kampaně – Homo cykliens, možnost vyhrát některou ze zajímavých cen a přístup na doprovodné akce - veřejnou cyklodílnu 27. dubna, tradiční snídani pro cyklisty 22. května, společné květnové koupání na Boleváku a závěrečnou cyklopárty 6. června.

Soutěžní výzvu organizuje spolek Auto*Mat a v Plzeňském kraji ji koordinuje Plzeň na kole s podporou Plzeňského Prazdroje a grantového projektu Prazdroj lidem a dalších partnerů.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.03.2019 14:10



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka