Kraj vyhlásí dotační tituly v sociální oblasti, podpoří i prevenci kriminality

Rada kraje schválila vyhlášení dotačního titulu „Program podpory činnosti organizací sdružujících zdravotně postižené a chronicky nemocné v Plzeňském kraji v roce 2024“ a ustanovila komisi pro její rozdělení.

Cílená propagace v Plzni

„Podpora je zaměřena na tři oblasti, tj. podporu provozu  a činnosti organizací, rekondiční/edukační pobyty se zdravotním programem a na podporu vzdělávacích, kulturních, společenských a jiných obdobných aktivit, které slouží potřebám zdravotně postižených a chronicky nemocných,“ informoval náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř. V návrhu rozpočtu na rok 2024 je pro tento dotační titul vyčleněno 4,2 milionu korun. Žádosti o dotaci budou moci být podávány od 04. 01. 2024 do 25. 01. 2024 prostřednictvím elektronické aplikace eDotace na adrese https://dotace.plzensky-kraj.cz/verejnost.

Dále Rada kraje schválila vyhlášení dotačního titulu „Program podpory projektů prevence v oblasti závislostí v Plzeňském kraji 2024“, pravidla pro žadatele a příjemce tohoto dotačního programu a ustanovila komisi pro její rozdělení. Tímto programem chce kraj napomoci zabezpečení zdraví, ochrany a bezpečnosti jednotlivců, společnosti a majetku před zdravotními, sociálními, ekonomickými škodami a dopady, které jsou spojeny se závislostním chováním. „Rádi podpoříme realizátory projektů prevence v oblasti závislostí, kteří mají platnou certifikaci odborné způsobilosti adiktologických služeb uznávanou Radou vlády pro  koordinaci politiky v oblasti závislostí,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř. V návrhu rozpočtu pro příští rok je pro tento dotační titul vyčleněno 3,3 milionu korun. Žádosti o dotaci budou moci být podávány od 04. 01. 2024 do 25. 01. 2024 prostřednictvím elektronické aplikace eDotace na adrese https://dotace.plzensky-kraj.cz/verejnost.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka