Kraj vyhlašuje další ročník soutěže Vesnice roku

I v letošním roce Plzeňský kraj vyhlašuje soutěž Vesnice roku. Rada kraje schválila finanční prostředky ve výši 530 tisíc korun, z toho 395 tisíc korun je určeno obcím oceněným v krajském kole soutěže.

Cílená propagace v Plzni

Zbývajících 135 tisíc korun je určeno na zajištění věcných ocenění, přípravu a tisk brožury Vesnice Plzeňského kraje roku 2016, na částečné krytí nákladů vyhlášení výsledků soutěže a také na provoz krajské hodnotitelské komise. 

Cílem soutěže je vyzdvihnout a podpořit aktivity obcí, jejich představitelů a obyvatel, kteří se snaží zvelebovat své okolí, ale také rozvíjet tradice a společenský život v obci. Soutěže se mohou zúčastnit obce venkovského charakteru do 7500 obyvatel. Prvním kolem, kde jsou obce hodnoceny komisí, je kolo krajské. Z něj vzejde vítěz, který získá Zlatou stuhu, finanční odměnu 100 tisíc korun a postoupí do kola celostátního. V soutěži jsou dále udělovány Modrá stuha (za společenský život), Bílá stuha (za činnost mládeže), Zelená stuha (za péči o zeleň a životní prostředí), Oranžová stuha (za spolupráci obce a zemědělského subjektu).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka