Kraj vyhlašuje dotace na kulturu a památkovou péči

Rada Plzeňského kraje schválila vyhlášení tří dotačních programů pro oblast kultury pro rok 2021 v celkové výši podpory 6,5 milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

Program „Podpora kultury v Plzeňském kraji pro rok 2021“ je primárně určen na podporu hudebních i multižánrových festivalů, výtvarného umění a designu, program Západočeské baroko, ale také pro oblast kulturního dědictví, tradiční lidovou kulturu. Podpora zahrnuje také významná výročí osobností, která jsou spjata s Plzeňským krajem v roce 2021.
Program „Mikrogranty Plzeňského kraje na podporu a oživení kulturních a uměleckých aktivit pro rok 2021“ se zaměřuje na podporu živé kultury v Plzeňském kraji. Jde především o nízkorozpočtové aktivity zaměřené na folklór, divadelní tvorbu, taneční umění, výtvarnou tvorbu, filmové festivaly, foto a design.
Program "Podpora literární tvorby a publikační činnosti 2021" podporuje vydávání děl v českém jazyce. Především jde o původní autorskou tvorbu, odborné autorské publikace a dokumentačně historické publikace spolků a obcí.

Vyhlášení dotačních programů pro oblast památkové péče pro rok 2021
Rada schválila vyhlášení celkem tří dotačních programů pro oblast památkové péče v celkové výši podpory 23,9 milionů korun.
Program „Zachování a obnova kulturních památek Plzeňského kraje“ pro rok 2021 poskytuje dotace pro oblast péče o kulturní dědictví. Jeho cílem je efektivně přispívat při obnově kulturních památek Plzeňského kraje k zachování jejich kulturně historického charakteru a výpovědní hodnoty.
Program „Obnova historického stavebního fondu v památkových rezervacích a zónách a staveb drobné architektury; kopie sochařských děl v exteriéru; podpora tvorby plánů ochrany na území Plzeňského kraje“ pro rok 2021 poskytuje dotaci k obnově staveb nebo jejich částí neprohlášených za kulturní památky na území památkových rezervací a zón, zhotovení nebo instalaci kopií sochařských děl nacházejících se v exteriéru a k tvorbě plánů ochrany památkových zón a rezervací.
V rámci dotačního programu „Podpora péče o pomníky, válečné hroby a pietní místa na území Plzeňského kraje“ pro rok 2021 budou dotace poskytovány na podporu péče o pomníky, válečné hroby a pietní místa v kraji. Cílem programu je zachovat tato pietní místa jako připomínku historických událostí.

ilustrační foto



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka