Kraj vyhlašuje dotační programy pro oblast cestovního ruchu pro rok 2021

Rada kraje schválila vyhlášení tří dotačních programů v oblasti cestovního ruchu v celkové výši podpory 6 milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

Program „Podpora rozvoje cykloturistiky a cyklistické dopravy“ je zaměřen na zkvalitnění infrastruktury cyklistické dopravy a rozvoj cykloturistiky na území Plzeňského kraje s dosahem za jeho hranice a také  na podporu systému bezpečných nadregionálních a regionálních cyklotras. Předmětem podpory bude především značení cyklostezek, cyklotras, singltreků a in-line tras, budování nabíjecích stanic pro elektrokola, stavba lávky, přívozu, rampy či podjezdů.

Program „Podpora rozvoje venkovského cestovního ruchu  v Plzeňském kraji“ dlouhodobě cílí na obnovu a další budování venkovské a turistické infrastruktury, zvyšování atraktivity stávajících turistických cílů, vznik regionálních produktů. Od roku 2018 program podporuje projekty zaměřené na komplexní soubor služeb a zážitků, které spojuje společné téma nebo geografická poloha a jsou propagovány pod společným názvem, tzn. produkt cestovního ruchu.

Vyhlášení dotačního programu „Podpora činnosti informačních center na území Plzeňského kraje“ každoročně přispívá k rozvoji a zkvalitnění poskytovaných služeb a rozšíření nabídky cestovního ruchu dané oblasti. Informační centra plní zásadní roli v propagaci kraje. Poskytují informace v oblasti cestovního ruchu a podporují návrat turistů do regionu. Program je zaměřen na tvorbu tiskových propagačních materiálů, webových prezentací, multimediálních produktů a produktů z oblasti nových médií obsahujících nabídku cestovního ruchu regionu nebo na pořízení inventáře k vybavení informačního centra.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka