Krajský půlmaraton nabídne v sobotu zábavu pro celou rodinu

Již tuto sobotu 23. dubna se uskuteční druhý ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje, který běžcům nabízí i letos tři různé tratě. Areál Škodaland u Borské přehrady ožije akcí, která nabízí aktivity i zábavu pro celou rodinu.

Cílená propagace v Plzni

Nově letos bude v Dobřanech na trase speciální FAN zóna s programem.

Pro aktivní běžce je na sobotní den připravena trojice tratí, z nichž nejdelší je právě půlmaraton s certifikovanou tratí v délce 21,0975 km. Na trasu vhodnou pouze pro trénované běžce se registrovalo téměř 700 závodníků, registrovat se ještě lze do čtvrtka 21.4. on-line na webu půlmaratonu, v pátek a sobotu přímo v areálu. Půlmaratonci startují na hlavní silnici před areálem Škodaland směrem na obec Litice, proběhnou Šlovice, kde se dají vpravo na město Dobřany. Zde jsme se snažili vyhovět přání zástupcům města Dobřany. Původní návrh, kdy trasa vedla po silnici od dálničního přivaděče, byl proto změněn a ve Šlovicích běžci odbočí vpravo a poběží do Dobřan po vedlejší silnici. Z dobřanského náměstí pak běžci pokračují do nedalekých Dobřánek, kde na křižovatce Chotěšovská x Komenského odbočí vpravo a běží do obce Lhota, pokračují na okraj obce Valcha, okrajem chatové oblasti skrz Černý Most. Dále značenou cyklostezkou č. 3, přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí, poté pokračují ulicí K Lávce až k hlavní silnici – ul. Klatovská, kde odbočují doleva a dobíhají do cíle před areál Škodaland. Proti loňsku byly přidány dvě občerstvovací stanice. Nejlepší tři ženy a nejlepší tři muži půlmaratonu obdrží finanční odměnu ve výši 10 000, 5 000 a 3 000 korun. 


Druhou trasou je Krajská desítka měřící 9,59km a ta je vhodná pro všechny sportující jedince. Nejkratší trasou, jež je vhodná i pro netrénované účastníky, je Krajská pětka s délkou 5,85km. Na obě kratší tratě se lze ještě registrovat on-line na webu a v areálu Škodaland.


Na své si přijdou ale také nejmenší účastníci 2. ročníku závodu, pro něž jsou v areálu Škodaland připraveny Dětské běhy. Na tratích 100, 400, 800 a 1200 m změří své síly ti nejmenší ze školek až po náctileté ze základních škol. Registrace na tratě pro děti není nutná, účast je zdarma.


Všichni registrovaní běžci budou zařazeni do slosování o ceny. Vyhrát mohou zapůjčení automobilu Suzuki na víkend, horské kolo Specialized Hardrock a koloběžku MIBO. 


Zahálet nemusí ani ti, kteří se chtějí jen přijít podívat a podpořit přátele či okusit atmosféru půlmaratonu. V areálu Škodaland budou připraveny různorodé aktivity. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na horolezeckou stěnu, slack line (provazochodectví), aerotrim (trenažér stavu beztíže), bungee running (běh s lanem připevněným na zádech), klub netradičních sportů, výstavu vozů Suzuki či si vyzkoušet různé koloběžky a nakoupit různorodé sportovní potřeby. Pro zpříjemnění atmosféry bude hrát kapela Semtex.


Novinkou letošního ročníku je také FAN zóna, která bude připravena na trase v Dobřanech. Na náměstí TGM v době od 11:20 do 13 hodin zahraje Rene Trossman Band a budou připraveny zábavné aktivity pro děti.


Vyhlášení výsledků kratších tratí je naplánováno na 13:45, půlmaratonu pak na 14:00. Ve 14:20 bude slosování o ceny. Tratě jsou přehledně značeny. V den konání půlmaratonu budou zajištěna dopravní omezení na tratích. Akce se dotkne také provozu MHD v místě konání.


Parkování přímo u areálu bude jen pro běžce. Pro ostatní návštěvníky akce je možné zaparkovat u Západočeské univerzity nebo v areálu Městského úřadu Nýřany v Kaplířově ulici. Zajištěna bude kyvadlová doprava.

Více informací najdete na webu Půlmaratonu Plzeňského kraje nebo také na facebookovém profilu Půlmaratonu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.04.2016 17:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka