Krajský půlmaraton podpořil projekt Voda pomáhá i přes zrušení závodu

Šestý ročník Krajského půlmaratonu byl vzhledem k situaci související s onemocněním novým koronavirem bez náhrady zrušen.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přesto se pomoc ve formě nákupu vody v rámci projektu Diakonie Západ „Voda pomáhá“ uskutečnila. Plzeňský kraj se tak zapojil do charitativního projektu na podporu Stacionáře Plamínek v Merklíně.

Během původně plánovaného závodu v areálu Škodalandu v Plzni měli běžci dostávat v rámci spolupráce Plzeňského kraje a Diakonie Západ balenou vodu, jejímž nákupem jsou získávány prostředky na úpravu bezbariérových prostor Stacionáře Plamínek v Merklíně.

„Plzeňský kraj naštěstí zareagoval vstřícně a změnil formu podpory pro tuto charitativní akci a vodu zakoupenou pro běžce věnoval potřebným,“ uvedla Martina Skutková z Diakonie Západ. Voda byla tak namísto závodu běžcům dodána např. klientům s kombinovaným postižením do pobytových zařízení nebo do služby Jubilata pro osoby potřebující péči, která rozvezla vodu seniorům.

Tímto velmi vstřícným krokem kraj zajistil finanční podporu projektu Stacionáře Plamínek v Merklíně, ve kterém bude provedena úprava bezbariérových prostor - konkrétně půjde o vybudování nového výtahu pro hendikepované klienty.

„Pod symbolickým heslem ,vytáhni se s výtahem´ se Plzeňský kraj vytáhl částkou 19 440 korun, za kterou moc děkujeme. Když jsem rozvážela vodu a viděla jsem tváře obdarovaných osob, velmi mě to dojalo. V daný okamžik se mi opět potvrdilo, že pomoc má mnoho tváří,“ doplnila Martina Skutková z Diakonie Západ.

Spolupráce Plzeňského kraje s Diakonií Západ se osvědčila již v loňském roce, kdy stejnou částkou kraj podpořil pěstounskou péči v Plzeňském kraji, opět pod hlavičkou Diakonie Západ. Kromě nákupu vody pro běžce rodinného závodu pak Diakonie Západ vodu měla k dispozici také v areálu pro všechny návštěvníky a fanoušky sportu. Ti mohli dalším nákupem vody projekt podpořit dle svého uvážení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka