Krajský půlmaraton startuje ve Škodalandu, přinese dopravní omezení

Po dvouleté covidové pauze ožije v sobotu 23. dubna areál Škodalandu v Plzni-Liticích tradičním rodinným závodem Krajský půlmaraton Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Již sedmý ročník oblíbeného závodu má i letos připraveny tradiční tratě, bohatý doprovodný program přímo v areálu i na trati v Dobřanech. Novinkou letošního ročníku je propojení světa hendikepovaných a zdravých sportovců, sportovně benefiční akce CzechTourism 7 Statečných neziskové organizace Cesta za snem. Tradičně také Plzeňský kraj podpoří benefičním prodejem vody v rámci projektu „Voda pomáhá“ dobrou věc finančním darem.

Půlmaratonci poběží technicky náročnější trať ze Škodalandu přes Litice do Šlovic a Dobřan, do Dobřánek, Lhoty a přes Valchu zpět do areálu. Start nejdelší trati je v 10 hodin. Pro milovníky kratších tratí je připravena OMEXOM krajská desítka nebo krajská pětka. Běžci s týmovým duchem mají možnost se i letos zaregistrovat do týmových běhů. Děti budou moci poměřit běžeckou zdatnost přímo v areálu, běhy pro ně jsou rozděleny podle věku.

Doprovodný program

Návštěvníci se mohou v areálu Škodalandu těšit na pestrý doprovodný program. Vedle vystoupení plzeňské kapely Děda Mládek Illegal Band je pro ně připravena horolezecká stěna, obří šipky, nafukovací hrad, malování na obličej nebo focení u fotostěny. Fyzickou připravenost a postřeh prověří atrakce WipeOut. Doprovodný program je připraven i pro fanoušky v Dobřanech. Na náměstí T. G. M., jímž budou běžci probíhat, vyroste oblíbená FAN zóna. Skvělou sportovní atmosféru zde po celou dobu závodu podpoří vystoupení kapely Semtex.

Dopravní omezení

Kvůli bezpečnosti běžců bude v den konání závodu omezen provoz obcemi, kterými trať prochází. Zároveň budou omezeny linky MHD č. 21 a č. 26 a některé autobusové spoje společnosti Arriva. Běžci mohou parkovat u areálu Škodalandu, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u Západočeské univerzity v Univerzitní ulici, odkud je zdarma do areálu doveze kyvadlová doprava.

Novinka pro letošní ročník

Novinkou letošního ročníku je propojení světa zdravých běžců a hendikepovaných sportovců. V areálu bude pro všechny návštěvníky připraven program, který přiblíží život hendikepovaných. Organizace Cesta za snem sem přiveze speciální trenažéry. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. To vše v rámci projektu CzechTourism 7 statečných.

Podpora projektu Voda pomáhá

Také letos Plzeňský kraj podpoří v rámci půlmaratonu dobrou věc. Výtěžek z benefičního prodeje vody v rámci projektu „Voda pomáhá“ přispěje na spolufinancování nákupu a provozu nových, speciálně upravených mikrobusů pro převoz klientů s postižením do denních stacionářů v Plzni, Merklíně a Soběkurech.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.04.2022 17:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka