Krajským předsedou TOP 09 byl znovu zvolen Petr Suchý

TOP 09 v Plzeňském kraji si zvolila nové vedení. Stranu i nadále povede její současný předseda a plzeňský zastupitel Petr Suchý.

Cílená propagace v Plzni

Místopředsedy byli na krajském sněmu, který se konal v pátek za účasti předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové v Plzni, zvoleni krajský zastupitel a primář klatovské nemocnice Richard Pikner, poradkyně ministra práce a sociálních věcí Ilona Jehličková a technický ředitel SUS Plzeňského kraje Martin Vít.

Petr Suchý (44) vede krajskou organizaci od roku 2015, kdy ve vedení vystřídal Marka Ženíška. „Mého opětovného zvolení do čela krajské organizace TOP 09 si nesmírně vážím a děkuji všem delegátům za důvěru. V uplynulém období se nám v kraji podařilo získat dva poslanecké mandáty a mám radost, že naši poslanci Marek Ženíšek a Miloš Nový jsou viditelnými politiky na celostátní scéně. Mám také radost, že ve vedení obcí se nám daří generovat nové a mladé tváře, jednou z nich je například nově zvolená místostarostka Plas Eliška Palmová. Také mě těší konstruktivní spolupráce s naší mládežnickou organizací TOP tým Plzeň, která si zvolila nové vedení a daří se jí získávat novou podporu. Je vidět, že mladí lidé se o politiku zajímají a jejích budoucnost jim není lhostejná. I když v současné době díky tomu, že zvítězil populismus a politická odplata, již nejsme ani na Plzeňském kraji ani v Plzni ve vládnoucí koalici, snažíme se být konstruktivní opozicí a poukazovat na špatnou práci vládnoucích stran. Příští rok pro nás bude zásadním úkolem uspět v krajských volbách a podílet se na zlepšování života ve městech a obcích napříč naším krajem,“ říká znovuzvolený předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý.

V devítičlenném krajském předsednictvu TOP 09 dále usednou poslanec Marek Ženíšek, zastupitel města Plzně Michal Vozobule, náměstek pro investice a centrální nákup FN Plzeň Tomáš Trnka, zástupce tiskového mluvčího Miroslav Hlaváč a zastupitel Přeštic Karel Naxera.
Třiadvacetičlenný krajský výbor dále doplní poslanec Miloš Nový, náměstek ministra pro místní rozvoj Jan Fluxa, zastupitel města Plzně Radoslav Škarda, místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Ondřej Ženíšek, zastupitel centrálního plzeňského obvodu Martin Vizina, místostarostka Plas Eliška Palmová, trenér házené Miroslav Hejzek, předseda rokycanské TOP 09 Jan Kacíř, zastupitel Nových Mitrovic Ondřej Kropík, zastupitel Města Touškova Petr Dvořák, předseda nýřanské TOP 09 Miroslav Vecka, mechatronik Ladislav Lego, obchodní manažer Karel Smola a lektor Max Blanck.

Krajský sněm dále zvolil krajskou revizní komisi a delegáty na celostátní sněm TOP 09, který se bude konat 11. listopadu v Praze. Mezi hosty sněmu kromě předsedkyně TOP 09 nechyběli ani 1. místopředseda strany a místopředseda Senátu Tomáš Czernin a místopředseda TOP 09 a šéf poslaneckého klubu TOP 09 Jan Jakob.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.04.2023 08:15



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka