Křesadlo 2015: Nominováni jsou manželé, aktivní maminka i muž, který kosí louky

Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. To je Křesadlo 2015. Ocenění pro dobrovolníky z Plzeňského kraje, kteří ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu pomáhají ostatním, bude letos uděleno už podesáté.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního ročníku se bude konat v pátek 25. září 2015 od 17 hodin v malém sále v prostorách DEPO 2015 v Presslově ulici v Plzni.

Letos organizátorům dorazilo celkem 43 nominací na ocenění ze všech oblastí občanského života. Mezi nominovanými jsou například dva manželské páry, dobrovolný kameník a sochař amatér v jedné osobě, sportovní trenéři mládeže, nadšený propagátor geocachingu, aktivní maminka, která propaguje přirozené kontaktní rodičovství, dobrovolní hasiči a mnoho dalších.

 „Zajímavostí je nominace pána, který dobrovolně jezdí kosit louky na severním Plzeňsku, kde rostou plané orchideje. Nesmíme zapomenout ani na "klasické" dobrovolníky, jenž pravidelně pracují v oblasti sociálních služeb (v různých domovech, diakonii, charitách) či s postiženými klienty,“ říká    Mgr. Pavlína Brabcová z  Dobrovolnické Regionální Agentury DoRA a dodává: „Pokaždé je složení nominovaných jiné a pokaždé velmi pestré, nicméně v posledních letech se stále více objevují opravdu zajímavé a netradiční nominace.“

Odborná porota složená ze zástupců pořádajících organizací, kterými jsou DoRA a Plzeň 2015, odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, Plzeňského kraje a starosty Městského obvodu Plzeň 1 neměla vůbec jednoduchý úkol. Nakonec se rozhodla udělit tři hlavní ceny a dvě zvláštní ocenění. Všichni ostatní nominovaní dostanou poděkování za své dobrovolnické aktivity. Výsledky budou zveřejněny při slavnostním vyhlášení 25. září v DEPO 2015 v Plzni.

„Opravdu všichni bez výjimky si zaslouží naše uznání. Číst jednotlivé nominace je jako číst krásné příběhy o lidskosti a síle pomoci,“ podotkl starosta MO Plzeň 1 Mgr. Miroslav Brabec, pod jehož záštitou a záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse se Křesadlo 2015 koná. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.09.2015 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka