Kriminalisté na Domažlicku chytili čtyři dealery pervitinu

Kriminalisté toxi týmu zaznamenali další úspěch, obvinili čtyři dealery pervitinu. Ti skončili ve vazbě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Domažličtí kriminalisté zaznamenali další úspěch na úseku potírání drogové kriminality na domažlickém okrese. Po dlouhodobém a pečlivém šetření v prosinci skončili v rukou zákona čtyři dealeři drog.

Jednačtyřicetiletý muž od ledna do prosince loňského roku v Nemanicích vyrobil pomocí prekursorů množství drogy pervitin a tuto drogu poskytoval dalším osobám, mimo jiné dalším obviněným.  Šedesátiletý obviněný a čtyřiatřicetiletý obviněný drogu distribuovali dále. Čtyřiatřicetiletý muž prodal nejméně 79 dávek pervitinu o hmotnosti 0,1 gramu. Část peněz si nechal pro svoji potřebu a část rozdělil mezi svoje kumpány. „Výrobce“ dal drogu v několika případech i zadarmo.

Při domovní prohlídce v domě v Nemanicích, kde bydlel šedesátiletý obviněný a kde byl pervitin vyráběn, byly nalezeny věci sloužící k distribuci drog, jako jsou plastové sáčky a digitální váhy. Byly zajištěny i plastové sáčky se zelenou sušinou a s krystalickou látkou. Zajištěné věci byly odeslány k provedení znaleckých zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz.

Sedmadvacetiletý muž nejméně od března do prosince loňského roku si obstarával drogu pervitin v Plzni a tuto drogu následně poskytoval dalším osobám v místě svého trvalého bydliště na Horšovskotýnsku a na jiných místech v okrese Domažlice. V nezjištěném počtu případů prodal nejméně 40 gramů pervitinu.

Všichni dealeři byli zadrženi a policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmadvacetiletého, čtyřiatřicetiletého, šedesátiletého a jednačtyřicetiletého muže jako obviněných ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Spolu se spisovým materiálem kriminalisté doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou obvinění stíháni vazebně. Všem hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka