Křižíkovo gymnázium zve na besedu s Václavem Marhoulem

V rámci cyklu přednášek a besed s názvem „Svět kolem nás“ navštíví v pátek 10. března 2023 Gymnázium Františka Křižíka režisér a producent Václav Marhoul.

Cílená propagace v Plzni

Beseda bude zaměřená na profesní dráhu Václava Marhoula, na jeho scénáristickou, režisérskou a producentskou činnost.

V rámci cyklu Svět kolem navštívili gymnázium kytarový virtuos Lubomír Brabec, dcera sira Nicholase Wintona Barbara Wintonová, experimentální archeolog Pavel Pavel, astronom Jiří Grygar, designer vozů Ferrari Maurizio Corbi, shakespearolog Martin Hilský, fotbalista a trenér Pavel Horváth nebo osobní tajemník Freddieho Mercuryho Peter Freestone. Proběhlo také několik výstav – např. výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka, výstava plzeňských komiksových kreslířů s názvem Plzeňská bublanina a další.

Václav Marhoul je český scenárista, režisér filmů Mazaný Filip, Tobruk a Nabarvené ptáče, herec Divadla Sklep a divadelního uskupení Pražská pětka, producent, podnikatel, kulturní organizátor a manažer.

Beseda pro studenty proběhne v pátek 10. března od 10:00 do 11:45 v aule gymnázia, Sokolovská 54.

Besedu pořádá Gymnázium Františka Křižíka a Středoškolský klub ASK ČR při gymnáziu.


Jako další jsou plánované besedy s předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou 16. března a následně 5. dubna s českým diplomatem Petrem Kolářem.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka