Křižovatka Doudlevecká x U Trati x Prokopova dostane za víkend nový povrch

Položení nového asfaltu v oblasti křižovatky Doudlevecká x U Trati x Prokopova se uskuteční o víkendu 14. a 15. října. Jde tak o definitivní tečku za rozsáhlou rekonstrukcí plzeňského Mostu Milénia.

Cílená propagace v Plzni

 Tuto poslední etapu, jež v neděli odkloní trolejbusovou linku 13 z Prokopovy a Doudlevecké ulice, se podařilo zkrátit na minimum, na realizaci tak bude stačit jen jeden víkend místo původně plánovaných dvou víkendů.

„V sobotu firma kompletně vyfrézuje vozovku po polovinách, přičemž průjezd pro vozidla zůstane vždy půlkou zachován a půlkou povede objízdnou trasou. V neděli pak bude položen nový asfaltový povrch v celé křižovatce, průjezd je plánován ve stejné režimu jako v sobotu,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Ten děkuje řidičům za trpělivost a současně všem zapojeným složkám za to, že se podařilo zkrátit opravu této důležité plzeňské křižovatky na polovinu. 

Práce v neděli ovlivní městskou hromadnou dopravu. Podle informací PMDP bude odklon linky číslo 13 z Prokopovy a Doudlevecké ulice zahájen v neděli 15. října od 7:05 hodin, potrvá do ukončení stavebních prací (předpoklad okolo 12. hodiny). Linka 13 bude odkloněna přes Chodské náměstí, pojede obousměrně odkloněna mezi zastávkami „Pařížská“ a „Doudlevce ETZ“ po trase Americká – Klatovská – E. Beneše – Samaritská – Zborovská. Zrušenými zastávkami po dobu odklonu budou Prokopova, U Radbuzy, Zimní stadion, U Plynárny a Samaritská. Náhradními zastávkami na objízdné trase budou Mrakodrap a Chodské náměstí (zastávky VLD před SPŠ stavební).

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.10.2023 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka