Kuchařku pro syna pokřtili Zdeněk Pohlreich a Marie Formáčková

Autory knihy „Kuchařka pro syna“ jsou přední plzeňští odborníci v oblasti gastronomie Bohumil Rydrych a Filip Vracovský.

Cílená propagace v Plzni

Křest se odehrál v prostorách Akademie hotelnictví a cestovního ruchu, kde oba autoři předávají v roli učitelů své zkušenosti nastupující generaci. Studenti Akademie hotelnictví se na přípravě knihy rovněž podíleli. Kuchařku pro syna pokřtili slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a spisovatelka a novinářka Marie Formáčková.

Kuchařka pro syna nese podtitul Vaření nemusí být věda. Její autoři jednotlivé pokrmy připravili i vyfotografovali a jak název napovídá, nasměrovali své dílo do dalších generací. Bohumil Rydrych je gastronomický odborník, poradce, lektor i fotograf, jako provozní manažer pracoval kromě České republiky také ve Švýcarsku a Německu. V roce 2017 získal titul Restauratér roku, který uděluje nejuznávanější česká asociace hotelů a restaurací AHR ČR. Druhým z autorů Kuchařky pro syna je vyhlášený plzeňský šéfkuchař Filip Vracovský.

Kniha vznikala v prostorách Akademie hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni, soukromé střední škole, která své studenty připravuje pro práci ve všech oborech gastronomie. Vychovává manažery hotelového provozu, kuchaře, číšníky, průvodce v turistickém ruchu a animátory. „Je skvělé, že naši studenti měli možnost zažít něco tak zajímavého, jako je vznik kuchařské knihy,“ řekla Jana Linhartová, ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu.

Spisovatelka a novinářka Marie Formáčková byla oběma autorům velkou oporou v začátcích psaní, a proto se spolu se slavným šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem ujala kmotrovství nové kuchařky. Křest v prostorách školy byl spojen s besedou a stal se tak pro studenty příležitostí položit známým osobnostem otázky, které je zajímají. Pro část studentů Akademie hotelnictví to ale nebylo první setkání se známým šéfkuchařem. Součástí studia je pro žáky možnost absolvování praxe v pražských restauracích Zdeňka Pohlreicha.

„Praxe v Café Imperial a bistru Next Door považuji za velmi přínosné, naši studenti mají jedinečnou šanci vyzkoušet si práci ve špičkovém provozu,“ dodala ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.
Závěr křtu „Kuchařky pro syna“ byl ve znamení autogramiády.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka