Kulturní centrum a archiv na Světovaru budou zakonzervovány

O ukončení realizace a konzervaci staveb Archiv Světovar a 4x4 Cultural Factory Světovar rozhodlo zastupitelstvo na základě předložené důvodové zprávy

Cílená propagace v Plzni

Ze strany Odboru investic Magistrátu města Plzně (MMP) bylo zadáno spol. STATIKUM s.r.o. zpracování znaleckého posudku, jehož cílem bylo nezávislé zjištění stavu objektu z hlediska statické stability a ověření vhodnosti řešení v projektové dokumentaci ve vztahu k současnému stavu objektu, který je po odstranění střešních konstrukcí vystaven zatékání vody a vlivu povětrnostních vlivů s přihlédnutím k blížícímu se zimnímu období. Ze závěrů posudku rovněž vyplývá, že vzhledem k nastávajícímu zimnímu období je nutné zabezpečit oslabenou střešní desku nad sálem č. 3 části 4x4 Cultrual Factory tak, aby byl eliminován zatěžovací účinek od sněhu buď podepřením střešní konstrukce, nebo použitím trapézových plechů.

Dořešen musí být i odvoz kontaminované zeminy a již odstraněného korkolitu v kontejnerech, který je deponován v prostoru stavby.

Celkové výdaje na nedokončenou realizaci staveb Archiv Světvar a 4x4 Cu Factory Světovar budou činit 112 milionů Kč včetně DPH. V těchto nákladech není zahrnuta částka související s ukončením smlouvy se sdružením Světovar.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.12.2014 14:13



1 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka