Květnová Beseda přináší Listování i koncerty

V pondělí 22. května si v Malém sále můžete vyslechnout příběhy o lásce, sexu dalších katastrofách v podání Pavly Dostálové a Lukáše Hejlíka v projektu LiStOVáNí: Historky z Tinderu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nadčasové melodie Irvinga Berlina v nových aranžích předvedou poslední květnový den jihoafrická zpěvačka Barbora Tellinger a americký jazzový pianista John Fresk. Koncert Pocta Irvingu Belinovi: Between Berlin & Bebop se uskuteční v Divadélku JoNáš.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

10. 5. 202319:30James Harries & Band

James Harries je oblíbený britský písničkář žijící v Čechách. Jeho singly se pravidelně drží na prvních příčkách hitparád, píší o něm světové magazíny, v Čechách jeho hity hrají rádia napříč žánry a má milióny přehrání na Spotify. James také složil hudbu k filmům Lidice, Bobule, Rafťáci, Modré stíny nebo Přání Ježíškovi. Nyní vydává nové album s názvem HIRAETH a vyráží sólově i s kapelou na česká pódia. 

31. 5. 202319:00Pocta Irvingu Berlinovi: Between Berlin & Bebop

Tellinger a Fresk – 2 příjmení, jedna hudební symbióza jihoafrické jazzové zpěvačky, skladatelky a pedagožky Barbory Tellinger a amerického jazzového pianisty a aranžéra Johna Freska, který hrál například s Bobbym McFerrinem, Chickem Coreou a Nancy King. Barbara s Johnem se náhodou potkali před deseti lety a od té doby jejich jazz v americkém stylu těší  publikum v Kapském Městě i v Praze. Společně vytvořili projekt, který si klade za cíl dát dohromady jazzové interprety napříč planetou, aby oslavili Berlinovu hudbu.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

11. 5. 202319:00Cesta k vodopádům

Po bolestném rozvodu přišel i o milovanou nevlastní dceru. Dokáže to napravit? Fascinující jevištní road-movie o hledání cesty k sobě i tomu druhému. Jiří Langmajer se za roli Opičáka umístil v širší nominaci na Cenu Thálie 2022. Tato inscenace není vhodná pro děti do 16 let.

12. 5. 202319:30Caveman

One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu!

22. 5. 202320:00LiStOVáNí.cz: Historky z Tinderu

Příběhy o lásce, sexu a dalších katastrofách. Z nejhorších rande jsou ty nejlepší historky – protože neštěstí nechodí po horách, ale po single holkách! Populární stand-up komička Lucie Macháčková s humorem a nadsázkou glosuje milostné karamboly a ty jsou pochopitelně živnou půdou pro projekt LiStOVáNí. Představení stejně jako kniha plné příběhů o lásce, randění i pořádných trapasech vás dostanou – ať už jste single, zadaní, anebo něco mezi. 

23. 5. 202319:30Cavewoman

“Obhajoba jeskynní ženy”. Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

29. 5. 202319:00Můžem i s mužem 2

Podobnost se Seriálem sex ve městě je čistě náhodná. Vtipná autorská feérie 4 žen, 4 archetypů, vznikla z potřeby podívat se pravdě do očí. Co vše se odkryje a kolik slupek oloupe během jedné narozeninové párty? A po čem všichni touží? No přece po lásce, po tom nádherném stavu milovat a být milován. Co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí?

PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

16. 5. 202319:00Nový Zéland

Přednáší Tomáš Šapovalov.

Nový Zéland patří k nejhezčím místům na Zemi a nejen díky popularitě, kterou získal po uvedení filmové trilogie Pán prstenů, patří k vysněným destinacím mnoha cestovatelů i turistů. Rozlehlost země ve spojení s nízkým počtem obyvatel je kombinace, která vyhovuje každému, kdo chce z ruchu velkoměst uniknout do ticha přírody. 

Na přednášku lze zakoupit zvýhodněnou vstupenku pro seniory nad 65 let za cenu 100 Kč. 

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

14. 5. 202315:00Mia a já ve filmu / Kino Beseda

Výprava ze skutečného světa dovnitř kouzelné knihy a do jejího animovaného světa plného magie, elfů a jednorožců. Statečná dívka Mia a další hrdinové bájné země Centopie se vůbec poprvé představí v celovečerním filmu. „Mia a já ve filmu“ vznikl podle seriálového fenoménu, jenž se během deseti let od svého vzniku zapsal se do srdcí milionů dívek po celém světě. 

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

28. 5. 202315:00 Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství / Kino Beseda

Rozzlobit některého z bohů ve starověkém Řecku rozhodně není dobrý nápad. A stárnoucí slavný hrdina Jason právě pořádně naštval samotného boha moří Poseidona. Zvídavá a neposedná myška Pattie, její neohrabaný kočičího kamarád Sama a Jason, jemuž hrozí Poseidon zničením města, musí čelit nejnebezpečnějším tvorům mytologie.

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

8. 5. 202319:30 Východní fronta

24. února 2022 odešel Jevhen na frontu. Začal všechno natáčet: svoje pocity, desetitisíce uprchlíků a kamarády, se kterými šel do války. Jevhen je členem dobrovolnického zdravotnického praporu Hospitalěri, jehož posláním je poskytovat první pomoc na frontě a evakuovat raněné na velitelství nebo do frontových nemocnic. Dokumentarista Vitalij Manskyj zachycuje mimo dění na frontě i každodenní život ukrajinských vojáků a jejich rodin v období šesti měsíců.

10. 5. 202317:00/20:00 Dimenze + beseda s režisérem Daliborem Strachem

Celovečerní film podle skutečně prožité události. 

František se v současném životě po zástavě srdce dostane do jinosvětí. Při putování kulisami k poslednímu soudu se pro něj rozehrají vhledy do jiných životů. Film je zpracován na motivy knižních bestsellerů Za oponou noci a Krušnohorské proroctví. Od autora úspěšných dokumentů Vše o životě po životě. Po projekci proběhne beseda s režisérem a spisovatelem Daliborem Stachem.

11. 5. 202319:30 Sisu

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie). Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit byť i drtivé přesile. 

14. 5. 202315:00Mia a já ve filmu

Výprava ze skutečného světa dovnitř kouzelné knihy a do jejího animovaného světa plného magie, elfů a jednorožců. Statečná dívka Mia a další hrdinové bájné země Centopie se vůbec poprvé představí v celovečerním filmu. Přinesou nejen úplně nový příběh a dobrodružství, ale i nové záhady, nové hrdiny a také úchvatného bouřkového jednorožce, který umí mluvit. „Mia a já ve filmu“ vznikl podle seriálového fenoménu „Mia a já“, jenž se během deseti let od svého vzniku zapsal se do srdcí milionů dívek po celém světě. Film si ale užijí i holky, které Miu doposud nepoznaly.

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

14. 5. 202317:30Přání k narozeninám

Komedie o jedné hodně bláznivé oslavě narozenin.

Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina. Její syn Petr má velké tajemství a tenhle rok tedy jiné plány. Chce poprvé strávit narozeniny se svým přítelem Karlem. Líba se své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát. Rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu. Petr musí improvizovat a udělat před svou rodinou z přítele Karla kolegu z práce a z jeho sestry Veroniky svou přítelkyni je v podstatě hračka. 

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč. Slevu lze koupit online.

15. 5. 202319:30II Boemo

Držitel 5x cen Českého lva 2022 včetně nejlepšího filmu (film, režie, zvuk, kostýmy, masky). Historický velkofilm je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století – Josefa Myslivečka. Zavede diváka do slunné Itálie, kde Mysliveček žil, tvořil, stal se legendou a v nedožitých čtyřiceti čtyřech letech zemřel. Mladý Josef, syn mlynáře, si chce splnit sen a prosadit se v tomto centru evropského hudebního dění jako operní skladatel. Z neznámého muzikanta ze severu se díky  talentu a charismatu stane jeden z nejúspěšnějších operních skladatelů své doby. 

17. 5. 202319:30On se bojí

Beau se bojí – života, světa a především své mámy. Na cestě na rodinnou návštěvu je vtažen do nečekané spirály absurdních událostí, které si nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech. Na šílené pouti plné humoru, děsů a dobrodružství se tak musí samotářský podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou. Filmový vizionář Ari Aster (Děsivé dědictví, Slunovrat) spojil síly s hereckým chameleonem Joaquinem Phoenixem (Joker) a přichází s mimořádně pohlcujícím filmovým zážitkem bořícím bariéry žánrů i diváckých očekávání.

18. 5. / 31. 5. 202319:30Život pro samouky

Život po čtyřicítce s nadhledem a pořádnou dávkou sarkasmu přináší komedie s Janou Plodkovou v ústřední roli od producentů úspěšné Střídavky. Hlavní postava Klára umí být ve čtyřiceti pořád stejně nejistá a zmatená jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Její manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitne v nepředvídatelném světě randění a trapasů. Do toho vychovává dvě dcery, snaží se přežít svou výstřední mámu a radit jí začne úžasná vztahová koučka a influencerka.

22. 5. 2023 19:30Trojúhelník smutku 

Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Společnost jim zde dělá opravdu vybraná smetánka. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník (Zlatko Buric) a celému mumraji vládne kapitán (Woody Harrelson), který je věčně pod parou. Když nečekaná událost zamíchá kartami, charaktery cestujících se ukáží v pravém světle. Dvojnásobný vítěz Zlaté palmy z festivalu v Cannes Ruben Östlund natočil břitce satirickou komedii o společenských rolích a opojné síle moci, která nenechá na žádném z pasažérů nit suchou.

24. 5. 202319:30 Chlapec z nebe

Film získal na festivalu v Cannes cenu za nejlepší scénář. Adamovi, synovi rybáře, je nabídnuto nejvyšší privilegium studovat na univerzitě Al-Azhar v Káhiře, v mocenském centru sunnitského islámu. Krátce po jeho příjezdu do Káhiry náhle umírá nejvyšší náboženský představitel univerzity, Velký imám, a Adam se brzy stává ?gurkou v nelítostném boji o moc mezi egyptskou náboženskou a politickou elitou. Film se inspiroval knihou Umberta Eca Jméno růže, ale diváky zavede na univerzitu Al-Azhar v Káhiře, kde smrt Velkého imáma může změnit mocenskou dynamiku země.

25. 5. 202319:30 Bombastický Johan

Najít lásku je nemožné, když vás všichni nenávidí.

Výbušná komedie o životě Johana, maloměstského samotáře s citem pro dynamit, který se dostává do neustálého konfliktu s venkovskou komunitou. Johan, který v mládí osiřel, je vychováván svou tetou a strýcem a po celý život se snaží najít své místo ve společnosti a vyrovnat se s celoživotní neopětovanou láskou k dívce ze sousedství, kterou během svého mládí málem rozmetal na kusy.

28. 5. 202315:00 Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství

Rozzlobit některého z bohů ve starověkém Řecku rozhodně není dobrý nápad. A stárnoucí slavný hrdina Jason právě pořádně naštval samotného boha moří Poseidona. Zvídavou a neposednou myšku Pattie a jejího neohrabaného kočičího kamaráda Sama tak čeká hodně nebezpečný úkol. Po boku Jasona, jehož město hrozí Poseidon zničit, musí čelit nejnebezpečnějším tvorům mytologie.

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

28. 5. 202317:30 Osm hor

Pietro je chlapec z rušného italského města, Bruno je kluk ze zapomenuté alpské vesnice. Jeden se každé léto vrací do hor s rodiči, druhý kopce nikdy neopouští. Sdílí lásku k majestátním vrcholům, složitý vztah k vlastním otcům a časem i husté plnovousy. Tak jako příroda roste, usychá a znovu vzkvétá, mění se i jejich přátelství. Ztráta v Pietrově životě ho po mnoha letech zavede zpět na venkov a opětovné setkání s Brunem změní jeho pohled na svět. 

Na projekci 28 lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč. Slevu lze koupit online.

29. 5. 202319:30 Arvéd 

Držitel 4x cen Českého lva včetně nejlepšího herce v hlavní roli (herec, scénář, hudba, scénografie). Jiří Arvéd Smíchovský byl významný hermetik, okultista, vyznavač černé magie a mimořádně vzdělaný člověk s geniální pamětí. Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla.

Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka