Květnová Beseda: Zazpívají Kožená, Havelka i Radůza

V neděli 22. května je na programu výjimečný koncert – na jednom pódium společně vystoupí Magdalena Kožená s Ondřejem Havelkou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Magdalena Kožená už dlouho překvapuje a okouzluje originálními projekty, v nichž elegantně a s dechberoucí virtuozitou putuje historickými epochami klasické hudby.

Tentokrát se světoznámá mezzosopranistka rozhodla na chvíli opustit svět klasické hudby a zakoketovat si s múzami lehkými. Pro svůj výlet do světa klasického amerického muzikálu zvolila autora vskutku oduševnělého a nesmírně vtipného – Cole Portera. Jeho proslulé, jazzem inspirované hity zazpívá za doprovodu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

2. 5. 2022 19:00 Jan Smigmator & Big Band: MURPHYHO ZÁKON TOUR 2022
Třináct špičkových jazzmanů ve složení piano, kontrabas, kytara, bicí, Hammondky, čtyři saxofony, dvě trubky a dva trombony hraje repertoár vycházející ze swingových tradic, hitů Franka Sinatry a odkazu legendárních big bandů. To vše s velmi současným pohledem na věc, mladistvou energií, dravostí a nádechem pop music. Hlavním pilířem koncertní show jsou písně z alba Murphyho zákon, které by se daly klidně označit jako swing 21. století.

4. 5. 2022 20:00 Po siréně swing! Pilsner Jazz Band & Petr Kroutil a Original Vintage                
                                           Orchestra

Pilsner Jazz Band pořádá pravidelné swingové tančírny již od roku 2013. Na další „sirénu“ si pozval opravdu výjimečné těleso: Original Vintage Orchestra – profesionální big band založený Petrem Kroutilem, který patří mezi swingovou špičku v ČR, posluchače si však získal především energickými úpravami slavných moderních písní v dobovém stylu. V rytmu swingu aranžuje Petr Kroutil slavné písně třeba Bruno Marse, Amy Winehouse, ale i Visacího zámku, nebo například Tří sester.
Hraje se od 20:00, taneční lekce s Lenkou Sekaninovou začíná již o hodinu dříve.

9. 5. 2022 19:00 Radůza & Band
Oblíbená písničkářka se vrací do Měšťanské besedy, kde představí se svou kapelou průřez dosavadní tvorbou. Zazní písničky z posledního alba i z předchozích desek.

11. 5. 2022 19:00 Hana a Petr Ulrychovi & třikrát Javory
Sourozenci Ulrychovi v roce 2019 oslavili výjimečná životní jubilea – Petr 75. a Hana 70. narozeniny a navíc 55 let společného vystupování, z toho 45 let se skupinou Javory. A to se sluší oslavit koncertem, na kterém zazní to nejlepší z jejich umělecké tvorby. Zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a zajímavými hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.

22. 5. 2022 19:00 Magdalena Kožená & Ondřej Havelka a jeho Melody Makers
Magdalena Kožená už dlouho překvapuje a okouzluje originálními projekty, v nichž elegantně a s dechberoucí virtuozitou putuje všemi historickými epochami klasické hudby. Světoznámá mezzosopranistka se rozhodla na chvíli opustit svět klasické hudby a zakoketovat si s múzami lehkými. Pro svůj výlet do světa klasického amerického muzikálu zvolila autora vskutku oduševnělého a nesmírně vtipného – Cole Portera. Jeho proslulé, jazzem inspirované hity zazpívá za doprovodu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, orchestru, jenž představuje světovou špičku v oblasti autentické interpretace jazzu, swingu a taneční hudby 30. a 40. let.

23. 5. 2022 19:00 Zpívám, tedy jsem
Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.
Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

3. 5. 2022  19:00 Kecy & politika: Bohumil Pečinka a Petros Michopulos LIVE
Kecy a politika je podcast šéfkomentátora Reflexu Bohumila Pečinky a Petrose Michopulose, muže, který se čtvrtstoletí zabývá marketingem a politikou. Současná politika pohledem dvou rozdílných osobností, kteří se nebojí říct své názory. Nekorektní podcast, v němž se věci zasazují do kontextu a přísně se tu oddělují prázdné kecy od skutečné politiky.

4. 5. 2022 19:00 Dvojitá rezervace
Patnáct let manželství, kamarádka, která se chce pomstít za stonásobnou nevěru svého manžela, zamilovaná služka a její zvláštně působící nápadník, profláknutý záletník a bláznivá, leč slavná spisovatelka. Všichni v jednom solidním domě vydavatele knih pro děti. Skoro všichni mají, aniž to třeba původně měli v úmyslu, našlápnuto na zálety, k nimž ovšem kromě čaje musí mít pyžamo. Nedostatek místa vzbuzuje nervozitu, aktéři se vydávají za někoho jiného, intrikují, lžou a o politické korektnosti se jim ani nesní. Z konfliktu se stává komedie a z komedie fraška. A nevrzne si prakticky nikdo.

5. 5. 2022 19:30 Halina Pawlovská: Manuál zralé ženy
Oblíbená česká spisovatelka pro velký úspěch opět přijíždí se svojí zábavnou talk show. „Není nic špatného na tom být zralá žena, i když slovo zralá mi připomíná sýr, u kterého je nejvyšší čas ho zkonzumovat,“ říká Halina Pawlowská a dodává, že zralost je ale zároveň i báječná!

15. 5. 2022 19:30 Veselé Velikonoce
Kultovní francouzská komedie, kterou proslavilo zejména její filmové zpracování s Jeanem-Paulem Belmondem, má českou divadelní premiéru. V roli nenapravitelného sukničkáře Stéphana se  představí Martin Hofmann. Když ho manželka Sophie jednou přistihne ve společnosti půvabné dívky, Stéphan ji bez váhání představí jako svou dceru. V té chvíli se začne zamotávat do vlastních lží a čelí nečekaným překvapením. Sophie cosi tuší a chce za každou cenu vědět pravdu, aby ho potrestala. Nenapravitelný rošťák, profesionál i zvíře chystá bezva fintu.

26. 5. 2022 19:30 Caveman
One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.
Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu!

29. 5. 2022 19:30 Vztahy na úrovni
Komedie v režii Antonína Procházky vám ukáže, že vaše vztahy jsou stejně zamotané, strastiplné a legrační jako u jiných lidí. Když se v apartmá, kde Sir Partridge očekává významného hosta, sejde jeho manželka, milenka a nakonec úplně neznámá dáma, budete se smát u řetězce záměn, situací a gagů. Potěší vás i to, když uvidíte ty často tak sebejisté muže před někým koktat a klečet.

PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

25. 5. 2022 19:30 Ivo Toman: Dobré prohry – Kdy neúspěchy pomáhají
I ti nejúspěšnější lidé se přiznávají, že mají mnohem více neúspěchů než úspěchů. Akorát u nich ty kladné výsledky menšího počtu úspěchů „přebijí“ neúspěchy.
Pozitivní myšlení vám radí, abyste se tím negativním moc nezabývali. Avšak rozbory úspěšných postupů, firem i jednotlivců ukazují něco jiného. A to, že z neúspěchů se poučíte mnohem více než z úspěchů.


AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti


8. 5. 2022 15:00 Myši patří do nebe

   Kino Beseda
Dvě zvířátka, považovaná svými blízkými za podivíny až outsidery, myška Šupito a lišák Bělobřich, se po nehodě setkávají ve zvířátkovském nebi. Ačkoli byli za života zapřisáhlými nepřáteli, v nebi sledujeme jejich společnou cestu k překonání starých bolestí, k novému začátku a ke zrodu neochvějného přátelství.

22. 5. 2022 15:00 Ušák Chicky a Zlokřeček
                       Kino Beseda
Mladý Chicky je jiný než ostatní. Je tak trochu neobyčejný. Narodil se jako napůl kuře a napůl zajíc. Měl štěstí, protože ho jako malého adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh.
Chicky i přes své odlišnosti chce to, co každý: zapadnout mezi ostatní a mít kamarády. To, že je pořádný nešika, pro něj není žádná překážka. Odvaha a nadšení mu totiž nechybí. Celý svůj život touží zažít pořádné dobrodružství! A jedno opravdu velké na něj právě čeká! Z vězení uprchne největší padouch v Království, Chickyho zlotřilý strýc, který chce krále Petra připravit o trůn.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

2. 5. 2022 19:30 Amélie z Montmartru
Kultovní romantická komedie o nesmělé Pařížance s laskavým srdcem. Film o drobných, ale o to důležitějších radostech, který získal řadu prestižních filmových ocenění, ani po 20 letech od premiéry neztratil nic ze svého šarmu.

4. 5. 2022 19:30 Po čem muži touží 2
18. 5. 2022
      
Po čem muži touží 2 je volným pokračováním úspěšné komedie Po čem muži touží, která se stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018. Tento film je opět humorným pohledem na střet mužského a ženského světa a hledání jejich vzájemného porozumění, které může jednoho i druhého dovádět k šílenství.

5. 5. 2022 18:00 Až zařve lev
6. 5. 2022 19:30
       

Ve čtvrtek 5. 5. proběhne po projekci debata s režisérem filmu Janem E. Svatošem.
V bezčasí Dantova očistce se potkávají dvě významné postavy českého středověku: král Přemysl II. Otakar a zapomenutý cestovatel, mnich Odorik, který jako první Evropan spatřil Tibet. Originální středověká road movie s mistrovským dialogem mezi svědomím krále a Odorikovou zvídavostí vás provede českým královstvím v době největšího územního rozmachu. Film také připomíná, že problémy řešené ve středověku jsou aktuální i v naší době: Ať je to tolerance k odlišným kulturám, plagiátorství nebo fake news.

8. 5. 2022 15:00 Myši patří do nebe
   Kino Beseda
Dvě zvířátka, považovaná svými blízkými za podivíny až outsidery, myška Šupito a lišák Bělobřich, se po nehodě setkávají ve zvířátkovském nebi. Ačkoli byli za života zapřisáhlými nepřáteli, v nebi sledujeme jejich společnou cestu k překonání starých bolestí, k novému začátku a ke zrodu neochvějného přátelství.

8. 5. 2022 17:00 Mimořádná událost   
Jak byste se chovali, kdybyste jeli ve vlaku, který nikdo neřídí? Odpověď na tuto otázku hledá Jiří Havelka, režisér a scenárista diváckého hitu Vlastníci, ve svém dalším filmu, komedii Mimořádná událost.

9. 5 2022 19:30 Umění v kině: Napoleon -  ve jménu umění

Snímek zkoumá komplexní vztah mezi Napoleonem, kulturou a uměním.
Říkalo se o něm, že stránkami knih prosvištěl se stejnou vervou jako bitevními poli. Jako nadšeného čtenáře a obdivovatele umění nepoháněla Napoleonovy kroky pouze touha po moci a věčné slávě, ale i potřeba dosáhnout vědění a spojit své jméno s odkazem dávných civilizací. Vybudoval novou císařskou ikonografii i architektonický styl. Snímek se 200 let po smrti tohoto velikána světové historie vrací ke stopám, které po sobě zanechal především v italské kultuře.


11. 5. 2022 19:30 Poslední závod

Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha
Legendární příběh Hanče a Vrbaty každý zná, málokdo ale ví, jak se opravdu odehrál. Výpravné filmové drama Poslední závod režiséra Tomáše Hodana přiblíží tehdejší události z mrazivých hřebenů Krkonoš tak, jak se opravdu staly. Vyzdvihuje důležitou a zapomenutou postavu Emericha Ratha.

12. 5. 2022 19:30 Nick Cave: This Much I Know to Be True
Výjimečný kreativní vztah Nicka Cavea a Warrena Ellise při tvorbě na posledních dvou studiových albech Ghosteen a Carnage.

16. 5. 2022 19:30 Notre-Dame v plamenech
Hrdinský příběh těch, kteří riskovali své životy při nebezpečné záchraně symbolu Paříže. Film v neúnavném tempu rekonstruuje události 15. dubna 2019, kdy katedrálu Notre-Dame zachvátily plameny a celý svět toho byl v přímém přenosu svědkem.

19. 5. 2022 19:30 Promlčeno
Filmový thriller, ve kterém Karel Roden v hlavní roli odkrývá dávný a téměř zapomenutý zločin. Hlavní hrdina se vydává za pomstou a každého, koho se jeho příběh dotkne, čeká šokující odhalení. Film otevírá téma promlčených zločinů a ještě před českou premiérou získal několik ocenění na zahraničních festivalech.

22. 5. 2022 15:00 Ušák Chicky a Zlokřeček
Mladý Chicky je jiný než ostatní. Je tak trochu neobyčejný. Narodil se jako napůl kuře a napůl zajíc. Měl štěstí, protože ho jako malého adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh. Chicky i přes své odlišnosti chce to, co každý: zapadnout mezi ostatní a mít kamarády. To, že je pořádný nešika, pro něj není žádná překážka. Odvaha a nadšení mu totiž nechybí. Celý svůj život touží zažít pořádné dobrodružství! A jedno opravdu velké na něj právě čeká! Z vězení uprchne největší padouch v Království, Chickyho zlotřilý strýc, který chce krále Petra připravit o trůn.

22. 5. 2022 17:00 Zátopek     
Výpravný film režiséra Davida Ondříčka, věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.

23. 5. 2022 19:30 Betlémské světlo                    
Scénář komedie Jana Svěráka vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. Příběh o stárnoucím spisovateli, kterému už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději.

25. 5. 2022 19:30 Seveřan
Jakou budoucnost má válečník, kterého k životu motivuje jen touha po pomstě? Robert Eggers, jeden z nejosobitějších režisérů současnosti, natočil temný, krvavý a syrový epos o vikinském princi, jenž se mstí za vraždu svého otce.

26. 5. 2022 19:30 Tři tygři ve filmu: JACKPOT
Ve zběsilé akční komedii se na dobrodružnou cestu za nečekanou výhrou vydá předposlední český akční hrdina a strážce Teritoria Milan (Albert Čuba), citlivá duše, prokletý básník a řidič tramvaje David Votrubek (Štěpán Kozub), orgán městské policie Robert (Robin Ferro), a snaživý, leč průměrný herec oblastního divadla Herbert (Vladimír Polák). Stanou se z nich přátelé, nebo rivalové?

30. 5. 2022 19:30 Film roku
Penélope Cruz a Antonio Banderas spolu natočili hravou a poťouchlou komedii Film roku. Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas a Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa.




Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka