Laboratoř Synlab v Plzni nově nabízí antigenní testování samoplátcům

Společnost synlab czech s.r.o., zavedla od února na svých odběrových pracovištích sloužících pro odběry na vyšetření infekce SARS-CoV-2 možnost antigenního testování pro samoplátce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zájemci o tento typ vyšetření se musí, stejně jako na test PCR, předem objednat v online rezervačním systému.

Možnost antigenního testování nabízí společnost SYNLAB již od prosince, kdy bylo zahájeno plošné preventivní dobrovolné testování pedagogů a následně všech osob pojištěných v České republice zdarma. Nyní ho lze v jejích odběrových pracovištích určených pro testování infekce SARS-CoV-2 nově podstoupit i v rámci samoplátcovství. Cena vyšetření je 490 Kč. „Služby mohou využít lidé, kteří podstoupili vyšetření infekce SARS-CoV-2 metodou PCR s pozitivním záchytem onemocnění, a pojišťovna jim tak antigenní test po dobu 90 dní od vyšetření nehradí. Pomoci může také osobám, které nejsou pojištěny v České republice, nebo pendlerům, kteří mohou mít potřebu častějšího testování, než je stanovený limit jednou za tři dny pro vyšetření zdarma, “ vysvětluje vedoucí laboratoří SYNLAB MUDr. Jarmila Bečvářová. Výsledek antigenního testu mají pacienti k dispozici na místě na počkání, a to standardně do 15–20 minut od odběru.

SYNLAB nabízí již od jara také možnost testování infekce SARS-CoV-2 metodou PCR. Na vyhrazených odběrových pracovištích ho mohou podstoupit jak lidé indikovaní lékařem, tak samoplátci. Ti za něj zaplatí 1 490 Kč bez potvrzení bezinfekčnosti, s ním o sto korun více, tedy 1 590 Kč. Stejně jako u antigenních testů platí i pro vyšetření metodou PCR nutnost předchozího objednání v online rezervačním systému na webu www.synlab.cz/covid-19.

Za účelem odběrů pro vyšetření infekce SARS-CoV-2 metodou PCR i antigenními testy společnost synlab czech s.r.o. provozuje na území České republiky 13 odběrových pracovišť, a to po jednom v Brně, Českém Krumlově, Hradci Králové, Jirkově, Liberci, Písku, Plzni a Znojmě, dvě v Českých Budějovicích a tři v Praze. Otevírání dalších odběrových míst je v procesu. „Otevírání nových odběrových pracovišť v regionech je v České republice stále žádoucí, a to z důvodu urychlení čekací doby na podstoupení odběru pro vyšetření infekce SARS-CoV-2, čímž lze zároveň docílit zlepšení aktuálního stavu pandemie v České republice,“ říká ředitelka společnosti synlab czech a synlab slovakia Kateřina Bílly Danyšová. Více informací o testování koronaviru v laboratořích SYNLAB se dočtete na webových stránkách www.synlab.cz/covid-19.

V Plzni funguje mobilní odběrové místo v Majerově ulici, otevřeno má každý všední den od 8 do 12 hodin.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka