Láska přes internet ženu přišla draho

Láska přes internet? Na internetové seznamce si zhruba měsíc a půl svou oběť připravoval k tomu, aby z ní vymámil několik desítek tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Láska přes internet se nekonala. 

Na policisty se obrátila dvaačtyřicetiletá žena s tím, že se zřejmě stala obětí podvodu. Letos v létě se na internetové seznamce, dle jejích slov, seznámila s mužem, který se prezentoval jako stavební inženýr žijící v Bruselu. Po několika týdenní intenzivní komunikaci, ve které ženu žádal, aby mu byla nejen přítelkyní, ale i oporou, si začal stěžovat na nedostatek peněz na údajný projekt výstavby mostů, a s tím spojených pronájmů stavební techniky. Po ženě požadoval zaslání finanční injekce v "dolarech", s čímž poškozená souhlasila. Dohodli se, že místo požadované měny zašle  na udaný účet v zahraničí finanční částku v "eurech", což žena posléze učinila a převodem zaslala dvě částky, které v přepočtu čítaly necelých 160 tisíc korun. Poté ji znovu požádal o poskytnutí další finanční pomoci, ale na to již poškozená nereagovala. Když zjistil, že od ní víc peněz nezíská, komunikace ustala. Internetová známost tak ženě vyšla na nemalé peníze. Celým případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Plzeň 1 pro podezření ze spáchání přečinu podvod a pátrají po muži, který ženu připravil o desítky tisíc korun. Podvodník si dopisoval lámanou češtinou evidentně překládanou "translátorem". Pravděpodobně se jedná o cizince, který mluví anglicky.

BUĎTE OBEZŘETNÍ, POKUD VÁS NEZNÁMÝ ČLOVĚK POŽÁDÁ O ZASLÁNÍ PENĚZ.

Tento případ by měl sloužit jako varování pro ostatní, aby byli obezřetní nejen v reálném životě, ale i ve virtuálním prostoru.  "Anonymita internetu umožňuje podvodníkům jednoduše vyhledávat potenciální oběti. Pachatelé se při komunikaci snaží své nové známosti přesvědčit a pod různými legendami či záminkami mohou vyžadovat peníze. Obětí se může stát kdokoli, a to bez rozdílu věku, pohlaví či vzdělání! Nedejte těmto podvodníkům šanci," varuje policejní muvčí Veronika Hokrová.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.10.2019 06:35



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka