Lázeňská města lákají stále víc mladých. Přijíždějí na víkend i s dětmi

Do lázeňských měst včetně těch na západu Čech míří stále víc lidí. Jen loni navštívilo lázeňská zařízení 453 778 tuzemských hostů.

Cílená propagace v Plzni

Procedury i volnočasové aktivity do lázní přivádějí čím dál víc mladších návštěvníků a rodiny s dětmi.

Češi tráví víkendy během letních měsíců rádi mimo domov. Vedle oblíbeného chataření stále víc Čechů míří za odpočinkem do lázeňských měst. „Do lázní na víkend jezdí zhruba 60 procent našich klientů. Na mimovíkendové či týdenní pobyty nebo na čtyři až pět nocí jezdí 10 až 15 procent klientů. Víkendové pobyty využívají zejména mladé páry. Ty tvoří až 70 procent víkendových hostů. Zároveň meziročně výrazně roste obliba takzvaných dámských jízd. Při srovnání roku 2016 a 2017 mluvíme až o více než 50procentním nárůstu zájmu,“ popsal Richard Šipoš z portálu Spa.cz, který se specializuje na prodej lázeňských a relaxačních pobytů.

Právě mladší hosté utrácejí za lázeňské procedury nejvíc peněz. „Největší zájem je určitě o masáže. Mladší klienti si na víkendových pobytech dopřávají víc luxusu a péče, takže mají zájem o dražší a delší masáže a procedury obecně. Ženy většinou preferují perličkové koupele nebo parafínové zábaly. O ty většinou muži zájem nemají. Obecně ale vyhrávají u mužů i žen masáže celého těla,“ uvedl Richard Šipoš.

Novým trendem je návštěva lázní společně s dětmi. Dětských klientů v českých lázních přibývá a lázeňské hotely jim přizpůsobují své služby. „Doposud rodiny s dětmi vyhledávaly spíše wellness hotely, nyní rády zavítají i do lázeňských hotelů. Důležité při výběru jsou však volnočasové aktivity, vybavení lázeňských hotelů se zaměřením na děti a možnost atrakcí v okolí. Řada hotelů nabízí pro děti zvýhodněné pobyty, výjimkou nejsou procedury a upravené jídelníčky na míru dětským hostům nebo dětské koutky,“ řekl Richard Šipoš.

S příchodem léta se mění lázeňské destinace, kam Češi vyrážejí. „V období od května do září je velký zájem o termální lázně, zejména na Slovensku a v Maďarsku. Velkému zájmu se těší i unikátní termální lázně Velké Losiny. V chladnějších měsících je větší zájem zejména o klasická lázeňská města, jako jsou Mariánské Lázně, Františkovy Lázně nebo Luhačovice,“ doplnil Richard Šipoš.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 13.05.2018 08:10



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka