Lea Vivot přijela do plzeňské Fakultní nemocnice za svým dílem

Energie a radost ze života, to působilo na každého, kdo se potkal v úterý 7. června s paní Leou Vivot ve Fakultní nemocnici v Plzni. Kanadská sochařka českého původu, která je autorkou známého sousoší před budovou Gynekologicko-porodnické kliniky „Dar života“ společně se svým synem přijela navštívit místo, které se stalo domovem pro její dílo.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ředitel FN Plzeň  MUDr. Václav Šimánek, Ph.D. paní Lee Vivot osobně děkoval a dodává: „Jménem celé fakultní nemocnice, dětí a maminek, které sousoší  ochraňuje, děkujeme paní Vivot za to, že umožnila tak překrásnému dílu  zdobit vstupní bránu, kterou přichází na svět většina dětí našeho regionu. Nesmírně si této dobročinnosti vážíme.“

Paní Leu doprovázel  její prvorozený syn Uriah, který se při svém narození  v roce 1975 stal inspirací pro realizaci tohoto díla. Paní Lea Vivot vzpomíná: „Socha se zrodila v nemocnici, kde jsem přivedla na svět svého syna. Při porodních komplikacích jsem slíbila, že pokud se dostanu domů se zdravým dítětem, zvětším sousoší na kterém jsme pracovala a daruji ho St. Joseph health centru v Torontu, kde se Uri, můj „Gift of Life“ 6.června 1975 narodil.“

Paní Lea byla velmi překvapená komfortem a příjemným prostředím, ve kterém přicházejí ve fakultní nemocnici děti na svět. „Vyváženost barev, pohoda, maximální pohodlí a možnost soukromí při porodu i během následné hospitalizace, to je komfortní nabídka služeb, která není  samozřejmostí na mnoha soukromých klinikách ve vyspělých zemích světa.“ V současnosti  je na světě šest zdravotnických zařízení, která mají k dispozici díla této umělkyně a porodnice FN  Plzeň je první nemocnicí, kde socha Ley Vivot zdobí vstupní bránu porodnice. 

Sousoší Dar života je umístěna před Gynekologicko-porodnickou klinikou od 12. dubna tohoto roku a vzkazy spokojených rodičů, které jsou zapsané na společné lavičce, připomínají okamžiky narození jejich dětí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka