Ledová zoo pokračuje! Je opět na náměstí Republiky

Přesto, že z důvodu protiepidemických opatření se výstava ledových soch ve stanu v pivovaru nemohla konat, využívá společnost ICE FACTORY mrazivého počasí a ve čtvrtek 11. února začala navážet ledové bloky na náměstí Republiky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Aby z nich do večera vznikly unikátní ledové sochy.

Tyto ledové sochy samy o sobě přitahují pozornost, tak jak tomu bylo i v minulých letech, kdy si je na ploše náměstí prohlédly tisícovky obdivovatelů.  Tradicí zůstává i možnost sponzoringu sochy, kdy je možno na podstavci sochy nechat umístit jméno sponzora ledového unikátu. Stačí kontaktovat organizátory.

„Z důvodu protiepidemických opatření jsme nemohli otevřít naši výstavu ve stanu v areálu Plzeňského Prazdroje, a proto chceme využít tohoto mrazivého počasí a opět přiblížit umění ledového sochařství plzeňské veřejnosti na náměstí Republiky. Zvu celou širokou veřejnost, aby na náměstí přišla a podpořila nás,“ informuje Libor Toušek z ICE FACTORY, s.r.o.

Na náměstí Republiky se začaly ve čtvrtek ráno navážet zhruba jeden a půl metrové ledové bloky, které budou umístěny na podstavcích a poté je hned začnou zpracovávat „ledoví sochaři“, aby je už k večeru mohli obdivovat první návštěvníci výstavy. Podle slov organizátora by se počet ledových soch měl pohybovat mezi 12–15 kusy, podle toho, kolik se jich stačí udělat a na kolik soch se podaří získat sponzora.

„Bohužel se letos výstava ve stanu v pivovaru, na kterou jsme sponzorsky přispěli, nemohla uskutečnit, a tak jsme moc rádi pomohli organizátorům při rychlém zařizování této výstavy, která jistě Plzeňanům přinese radost z pohledu na unikátní ledové dílo a alespoň trochu jim zpříjemní toto pro nás všechny nepříjemné období. Proto bych chtěl všechny milovníky ledového umění pozvat na náměstí Republiky, aby přišli a podpořili svou účastí organizátory této krásné výstavy,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.02.2021 17:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka