Legendární Scooter přiveze v prosinci speciální předvánoční nadílku do Karlových Varů

Příznivci taneční muziky a všichni ti, kdo se rádi a dobře baví, budou mít letos v Karlových Varech Vánoce o něco dříve. V pátek 16. prosince rozjede v KV aréně velkolepou show plnou světel a pyrotechnických efektů nestárnoucí německá kapela Scooter, která dokázala zaujmout i porotu jedné z nejsledovanějších zábavních soutěží současnosti – Tvoje tvář má známý hlas.

Cílená propagace v Plzni

Světoznámou lázeňskou metropolí rozhýbou útočné beaty, přesně se trefující do emocí nadšeného roztančeného publika, originální polodeklamovaný a polokřičený projev frontmana H. P. Baxxtera, jehož charisma a sex-appeal s časem jen roste a hity jako například Hyper Hyper, Fire, How Much Is the Fish?, Ramp a další.

Scooter má v Česku rozsáhlou fanouškovskou základnu. Svědčí o tom i fakt, že právě s jejich hitem How Much Is the Fish zvítězila Markéta Procházková ve čtvrtém kole populární soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Nelehkého úkolu, ztvárnit jedinečného H.P.Baxxtera se Markéta zhostila dokonale. Dokonce i sám hvězdný zpěvák byl jejím výkonem mile překvapen.

Scooteru letos šly karty na ruku. Album, které kapela vydala začátkem února,  se jmenuje ACE, tedy eso a hned po vydání se stalo třetím nejlépe prodávaným německým albem. Velkolepé turné pojmenované “Can’t Stop the Hardcore Tour 2016” provedlo Scooter stadióny a halami největších německých měst i Evropy, od Londýna po Moskvu. V prosinci tato unikátní show dorazí poprvé také do Karlových Varů. “Je skvělé, že můžeme v Česku poznat další krásné město a hlavně jeho publikum,” říká frontman H.P. Baxxter, a dodává s úsměvem: “Těšíme se do Karlových Varů a slibujeme, že v předvánočním čase všem nadělíme pořádný Hyper

Hardcore! Bude to jediný speciální vánoční koncert nejen pro české fanoušky, který jsme se rozhodli připravit.“

Prvním velkým hitem skupiny, která vznikla na základech novovlnné a synthpopové kapely Celebrate the Nun, ve které se v roce 1986 v Hannoveru sešli  H.P. Baxxter (vlastním jménem Hans Peter Geerdes) a Rick J. Jordan, byl track Hyper Hyper, následovali Move Your Ass!, Friends nebo Endless Summer. V roce 1998 vznikl možná největší hit kapely How Much Is the Fish?, který se v Německu vyšplhal na  třetí pozici a dosáhl prodeje 250 000 nosičů. V 21. století pak bodují skladby jako Nessaja, Ramp! (The Logical Song), Maria (I Like It Loud) nebo The Question Is What Is the Question?

Skupina Scooter je považovaná vedle Tangerine Dream, Kraftwerk, Modern Talking, Rammstein, Scorpions a Boney M za nejúspěšnější německou skupinu s 23 hity  v první desítce, což se od roku 1956, kdy se v Německu poprvé objevily žebříčky  v pop music, nikomu nepodařilo. Scooter má i u nás stálé a vděčné publikum a H. P. Baxxter je uznávanou ikonou taneční scény. Na svém kontě má kapela 24 hitů v top ten, 30 milionů prodaných nosičů a na 90 zlatých a platinových desek za prodej. Koncert kapely Scooter proběhne v karlovarské KV Aréně v pátek 16. prosince od 19 hodin, předprodej vstupenek v ceně od 590 Kč probíhá v síti Ticketportal.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.10.2016 17:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka