Lékaři FN v Plzni v úterý poradí s poruchami spánku

V rámci Mezinárodního dne zdravého spánku připravila FN v Plzni úterní on-line chat na téma Zdravý spánek, poruchy spánku.

Cílená propagace v Plzni

Ve FN Plzeň se touto problematikou zabývá speciální laboratoř, tzv. Spánková laboratoř, která je součástí kliniky pneumologie a ftizeologie. Nejčastější diagnózou, se kterou se odborníci ve spánkové laboratoři setkávají, je obstrukční spánková apnoe. Podstatou tohoto onemocnění je opakované uzavírání dýchacích cest způsobující zástavy dechu během spánku (zástavy dechu mohou být různě dlouhé – od 10 s třeba až 50 s). Výsledkem může být špatné okysličení organismu, což významně zvyšuje riziko vzniku závažných chorob (vysoký krevní tlak, srdeční arytmie, srdeční selhání, infarkt myokardu, náhlá příhoda srdeční, diabetes 2. typu, povšechná ateroskleróza)

Otázky, týkající se nejčastějších symptomů tohoto onemocnění a jak lze léčit i další možné poruchy spánku, mohou zájemci posílat na webovém stránky FN Plzeň v úterý 24.března 2015, tzv. Zdravé úterý, od 10,00 hod., vedoucí lékařka spánkové laboratoře MUDr. Krista Plicková bude odpovídat v online poradně (CHAT) od 13,00 - 15,00 hod.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 23.03.2015 10:11



0 (1)
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka