Letní dílna Centra robotiky se nesla v duchu šifer a luštění

Najít ztracenou třídní knihu, to byl úkol letošní Letní dílny v Centru robotiky. Pro skoro 50 přihlášených pedagogů organizátoři přichystali čtyři dny plné dobrodružství a zábavy, inspirace do výuky a hlavně luštění šifer, kódů a hledání nápověd.

Cílená propagace v Plzni

Všechny tři týmy učitelů měly totiž jediný úkol – plnit zadání, získávat indicie a vypátrat, kde je třídní kniha ukrytá.

"Byla to opravdu legrace a stejně tak, jak to děláme s dětmi, totiž že je zábavnou formou učíme, naučili jsme i pedagogické pracovníky informatickému myšlení a digitálním kompetencím. Seznámili se s velkým množstvím robotů, online nástrojů a aplikací. A hlavně to, jak je jednoduše a hravě zakomponovat do školní výuky," líčí organizátoři.

Letní dílnu uspořádali kolegové už potřetí a i v letošním roce se jí zúčastnili pedagogové základních škol z celé České republiky. Od 24. do 27. července 2023 tak Centrum robotiky patřilo skoro padesátce učitelů, kteří se chtěli poprat s novým Rámcovým vzdělávacím programem. Lektoři jim představili změny, které RVP do výuky přináší. A luštění šifer z dílny Luďka Hrnčíře z organizace Cryptomania bylo příjemným bonusem.

foto: centrum robotiky

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka