Letní kino Paměti národa s Remigiem Machurou

Nebýt koronaviru, byly by v neděli 9. srpna končily olympijské hry. Silent kino plzeňské pobočky Paměti národa má proto tentokrát sportovní nádech.

Cílená propagace v Plzni

Promítne dokument Sport, vzdor, doping a jako hosta přivítáme sportovce, který má k tématu dopingu hodně co říct: někdejšího slavného československého atleta Remigia Machuru.

„Strana a vláda se chovaly jako dobrý obchodník, chtěly, aby sportovci obsazovali nejvyšší příčky, a protože se zjistilo, že celý svět používá podpůrné prostředky, stejný trend se kolem roku 1978, 1979 prosadil i u nás. Sportovcům se nabízel doping a k němu jim byla zajištěna i lékařská péče – o dopingu rozhodoval lékař a fungoval ústav, který vybrané sportovce sledoval,“ vzpomínal Remigius Machura při natáčení pro Paměť národa.

Letní kino Paměti národa se koná ve čtvrtek 13. srpna a začíná ve 20:00 na zahradě naší pobočky v Plzni, Thámova 23. Na úvod zahraje písničkář Michal Willie Sedláček. Poté promítneme dokument z cyklu Příběhy 20. století a závěr večera bude opět patřit neformálnímu povídání s hostem. Večerem provází Stanislav Jurík a vstupné je dobrovolné. Promítá se technologií silent kina, tedy se zvukem do sluchátek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka