Letní speciál z pivovaru Proud: Pepper Your Lager

Pepper Your Saison, Pepper Your Gose… a do třetice Pepper Your Lager! Plzeňský experimentální pivovar Proud pokračuje v úspěšné spolupráci s českou značkou .pepper..field novou sezónní limitkou.

Cílená propagace v Plzni

„Pepper Your Lager je klasický český ležák okořeněný ve vůni i v chuti bílým Kampotským pepřem, který pivu dodává jemné, ale výrazné pepřové aroma po dřevu, muškátovém květu i citrusovém ovoci. V chuti se pak projevuje lehkým štípnutím na jazyku a suchým kořenitým dozníváním,“ charakterizuje novinku sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Spojení piva z Proudu a proslulého pepře, který do České republiky dováží společnost .pepper..field, skvěle funguje. K partnerství obou značek přitom došlo vlastně náhodou. Díky vánočnímu dárku, skleněné zkumavce s Kampotským pepřem od .pepper..fieldu, který dostal ředitel pivovaru Proud Michal Škoda. „Zrovna v té době jsme v pivovaru vymýšleli novinku v podobě piva belgického typu, a tak mě napadlo přidat do receptury právě Kampotský pepř. Napsal jsem do .pepper..fieldu na Instagramu a z toho se vyklubala první schůzka. Na té jsme společně očichali a ochutnali všechny varianty pepřů, které nabízejí, a měli jsme jasno,“ zavzpomínal Michal Škoda. Každý ze tří společných speciálů reprezentuje  nejen jiný pivní styl, ale také spojení s různými druhy Kampotského pepře – po červeném a zeleném lyofilizovaném nyní dostává prostor bílý pepř.

„Propojení Kampotského pepře a alkoholu je stejně skvělé, jako párování pepře s jídlem. Kampotský pepř krásně rozvíjí chutě v našich .pepper..beer. První a druhá edice byla tak oblíbená, že jsme se cítili jako malý pivovar! Naše nové pivo je krásně čisté a pepřové jen lehce, ideální na letní grilovačky,“ shodují se v .pepper..fieldu. 100% organický, sluncem sušený, s láskou sbíraný Kampotský pepř nejvyšší kvality tým .pepper..field vykupuje přímo od kambodžských farmářů, bez prostředníků a za férové ceny. Pak jej kuličku po kuličce znovu kontrolují a balí výhradně do českých obalů. .pepper..field je členem Asociace společenské odpovědnosti, část ze zisku vrací zpátky do Kambodže. Více na  www.pepperfield.cz a www.kampotskypepr.cz 

Pepper Your Lager, stejně jako další piva z Proudu, je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích. A to v 500ml plechovkách. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.07.2023 17:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka