Letničkové výsevy by mohly zkrášlit Plzeň i letos

Rada města Plzně podpořila projekt Letničkových výsevů v Plzni, který od roku 2014 připravuje Správa veřejného statku města Plzně. Souhlasila s uvolněním 415 tisíc korun na jeho realizaci, a to z Fondu životního prostředí města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Pokud záměr schválí zastupitelé, bude v roce 2016 na území města oseto směsí květin deset lokalit o celkové výměře 1766 metrů čtverečních, které se nacházejí zejména podél komunikací. 

„Projekt výsevu jednoletých květinových záhonů na netradičních místech podél komunikací, v sídlištní zeleni a v travnatých parkových plochách se pilotně testoval v roce 2014. Osvědčil se, plochy veřejné zeleně ve městě se díky tomu podařilo výrazně zkrášlit, na což velmi pozitivně reagovala veřejnost. Proto se v projektu pokračovalo loni a chceme jej realizovat i letos,“ uvedl Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. 

Na výsadbu budou použity tradiční směsi, jako jsou například Plzeňská květnice, ale i směsi nové a zkušební. Projekt v plné výši podpořila Komise životního prostředí Rady města Plzně. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka