Letos bude pokryto palubní sítí ČD WiFi už přes 2 000 vlaků. I v kraji

Tisíce spojů Českých drah lze již nyní proměnit v "trainoffice" díky zásuvkám 230 V a USB portům, kterými lze napájet cestovní elektroniku.

Cílená propagace v Plzni

A to notebooky, tablety, mobilní telefony. Díky instalovaným stolkům a nabídce snadného přístupu k internetu - palubní síti Wi-Fi. V letošním roce dosáhne počet vozidel provozovaných Českými drahami a pokrytými palubní sítí Wi-Fi více než 2 000 kusů. Nově budou moci cestující surfovat na internetu díky palubní Wi-Fi síti například v osobních vlacích v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, na Vysočině a v dalších regionech. Tam zamíří nové soupravy RegioPanter a RegioFox vybavené Wi-Fi již z výroby a průběžně je dosazována Wi-Fi i do některých stávajících souprav. K zahájení současného jízdního řádu v prosinci 2022 měli cestující Wi-Fi k dispozici ve 3 190 spojích označených v jízdním řádu příslušným symbolem a počet vlaků vybavených Wi-Fi se každý měsíc zvyšuje o desítky dalších spojů.

V Plzeňském kraji jsou nyní vybaveny palubní sítí např. jednotky Regionova pro osobní vlaky na linkách P32 Holýšov - Staňkov - Horšovský Týn - Poběžovice a P33 Domažlice - Poběžovice - Bor - Tachov. V příštím roce začnou v okolí Plzně jezdit také nové vlaky RegioFox. Ty zamíří také do Jihočeského kraje. I RegioFoxy jsou vybaveny palubní Wi-Fi sítí. Wi-Fi je v Plzeňském, Karlovarském nebo Jihočeském kraji k dispozici ve velké části regionálních i dálkových vlaků, a tak je velmi snadné proměnit např. jednotky InterJet a RegioPanter v pojízdnou kancelář - trainoffice. Tyto moderní vlaky jezdí např. z Chebu přes Plzeň do Prahy, mezi Plzní, Chebem a Karlovými Vary, z Chebu do Karlových varů, Ústí nad Labem a dál do Prahy nebo na regionálních linkách v okolí Plzně a v rámci celého Jihočeského kraje. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.04.2023 14:05



10 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka