Liberec - Plzeň 0:1. Viktoria v lize stále neztratila ani bod

Také počtvrté v sezoně jsou v tom viktoriáni za tři body. Tentokráte maximální možný počet odvážejí z těžké půdy v Liberci, kde svěřenci Michala Bílka zvítězili 1:0 po trefě Radima Řezníka z kraje druhého poločasu.

Cílená propagace v Plzni

V prvním poločase se na severu Čech hrál velmi opatrný fotbal, na každé straně byla k vidění pouze jedna velká šance. Nejprve se mohl do vedení dostat Liberec, kdy po špatném odhlavičkování Filipa Kaši trefil Jan Mikula tyč. Krátce před odchodem do kabin Pavel Šulc prostrčil na volného Matěje Hybše, ten však tváří v tvář neuspěl proti vyběhnuvšímu Milanu Knoblochovi, stejně jako dorážející Tomáš Chorý.

Za to vstup do druhé části hry byl aktivní a také velmi rychle padla úvodní branka zápasu. Po centru Dominika Janoška hlavičkoval Jhon Mosquera, domácí brankář míč jen vyrazil a s dorážkou včas přispěchal Radim Řezník – 1:0 pro Plzeň! Odpověděť za Slovan mohl Imad Rondič, jeho hlavičku ze záklonu však pokryl Aleš Hruška.

Hned po minutě na hřišti měl obrovskou šanci ke skórování Adriel Ba Loua, jenže z úhlu zamířil pravačkou na zadní tyč o kousek vedle. Pak to byl opět souboj Rondič a Hruška, ze kterého znovu vzešel úspěšněji plzeňský gólman. Stejně tak se na druhé straně podruhé do tutovky dostal Ba Loua, v podobné pozici ze strany vápna ale znovu poslal míč mimo tři tyče.

Naštěstí to Západočechy nemuselo mrzet, po trefě Radima Řezníka v bílém hrající Viktorka zvítězila U Nisy 1:0.

sestavy

FC Slovan Liberec

Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala – Gebre Selassie, Faško (77. Purzitidis) – Nečas (77. Frýdek), Matoušek (56. Rabušic), Gembický (56. Mészáros) – Rondič

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Kaša, Pernica, Hybš – Janošek – Kayamba (63. Ba Loua), Bucha (46. Káčer), Šulc (89. Brabec), Mosquera (69. Falta) – Chorý (69. Beauguel)

statistiky

Branky: 52. Řezník, ŽK: Koscelník – Pernica, Chorý, Hruška, Janošek, Brabec, Hybš, Káčer, Rozhodčí: Hrubeš – Antoníček, Hurych

Diváci: 3890

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka