Lidé i záchranáři mají ve Starém Plzenci nově k dispozici defibrilátor

Na vrátnici firmy Bohemia Sekt ve Smetanově ulici ve Starém Plzenci se nově nachází automatizovaný externí defibrilátor. Přístroj bude sloužit nejen zaměstnancům společnosti, ale také záchranářům i obyvatelům města v případě akutních selhání srdce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přístroj v hodnotě přibližně 35 tisíc korun zajišťuje při rychlém použití přežití ve více než 90 procentech případů. Použít ho mohou v případě nenadálé situace jak zaměstnanci společnosti BOHEMIA SEKT, tak místní občané i záchranáři. Využít ho tedy může kdokoliv v blízkosti Starého Plzence. „Zjistili jsme, že v našem bližším okolí žádný takový přístroj není k dispozici, proto jsme se rozhodli ho nechat zaznamenat v systému zdravotnického operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a také do aplikace Záchranka,“ říká Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, která defibrilátor zakoupila. „V naší vrátnici je nepřetržitý provoz a všichni zdejší pracovníci jsou odborně vyškoleni k použití,“ dodává.

Mezinárodní symbol automatizovaného externího defibrilátoru je umístěn u vstupních dveří vrátnice firmy tak, aby byl viditelný z chodníku i z přilehlé komunikace. Přístroj se ovládá jedním tlačítkem a dává hlasové pokyny v českém jazyce. Umí sám ověřit srdeční aktivitu a rozhodnout, zda je nutné podat elektrický výboj. Jeho paměť uchovává údaje o pacientově srdeční činnosti, které následně může vyhodnotit lékař.

Společnost BOHEMIA SEKT zakoupila do svých vinařství pro zaměstnance celkem 4 defibrilátory: Dva do Starého Plzence a další dva do vinařství Habánské sklepy ve Velkých Bílovicích a vinařství Víno Mikulov.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka