Lidé mají v Plzni možnost nechat se zdarma otestovat na pohlavně přenosné nemoci

Především na pohlavně přenosné choroby, ale také na žloutenku se mohou lidé v Plzni nechat otestovat zdarma a anonymně v průběhu října....

Cílená propagace v Plzni

Především na pohlavně přenosné choroby, ale také na žloutenku se mohou lidé v Plzni nechat otestovat zdarma a anonymně v průběhu října.

Testování uživatelů návykových látek a široké veřejnosti na HIV, syfilis, hepatitidu typu B a C je bezplatné a anonymní. Testovací sanitka bude přistavená na několika místech v Plzni.

Cílem testování je nejen zjistit výskyt viru HIV, syfilisu, hepatitidy typu B a hepatitidy typu C, ale i poskytnout testovaným lidem informace o legislativě ohledně šíření pohlavně přenosných chorob, jejich příznacích, prevenci a léčbě, tak aby byla lidem, kteří mají reaktivní výsledek, umožněna co nejefektivnější lékařská péče a aby byla případně co nejrychleji zahájena léčba.

V Plzni se do testování veřejnosti zapojí Kontaktní centrum Point 14, z.ú. ve spolupráci s farmaceutickou firmou AbbVie, s.r.o., Kontaktním centrem CPPT, o.p.s. a Českou společností AIDS.

Termíny a umístění sanitky
7. 10. - hlavní nádraží
8. 10. – parkoviště nad centrálním autobusovým nádražím
11. 10. - Smetanovy sady
14. 10. - amfiteátr Plaza (za obchodním centrem Plaza)
15. 10. - Klatovská třída (bývalá konečná zastávka Bory)
18. 10. - 12 - 14 - Wenzigova 5; 14 - 18 ubytovny Jateční a Kreuzmannova
Vždy od 12 do 18 hodin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.10.2021 08:16



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka