Lidé na Plzeňsku mohou získat až 300 tisíc na komunitní projekty

Obecně prospěšné organizace a spolky mohou až do 22. října přihlašovat své projekty do nového ročníku grantového programu Prazdroj lidem, který letos vyhlašuje Plzeňský prazdroj spolu s Nadací Partnerství.

Cílená propagace v Plzni

Cílem grantu je již 20 let podpora komunitního života v Plzni a jeho nejbližším okolí. Na jednotlivý projekt mohou zájemci získat od 20 do 300 tisíc korun. Letos poprvé mohou místní organizace navíc přihlašovat své projekty také do celostátního grantového programu s názvem Na budoucnost, který otevírá možnost podpory pro rozsáhlejší i víceleté projekty. Veškeré informace lidé najdou na www.nadacepartnerstvi.cz v sekci granty.

Prazdroj lidem se od letošního ročníku výrazněji zaměří na podporu aktivit z oblasti ochrany přírody. „Díky spojení výzvy Prazdroj lidem s Nadací Partnerství, která se životnímu prostředí a udržitelnému rozvoji věnuje již přes 30 let, žadatelé v podporovaných tématech naleznou oproti minulým ročníkům větší důraz na ochranu životního prostředí. Půjde například o projekty z oblasti posilování odpovědnosti za životní prostředí, šetrného hospodaření s vodou a dalšími přírodními zdroji, péče o krajinu a přírodní bohatství nebo snižování množství odpadů,“ komentuje grantový manažer František Brückner z Nadace Partnerství.

I nadále si ale program zachová komunitní charakter se zaměřením na oživení veřejného prostoru v Plzni a nejbližšího okolí, rozvoj místních volnočasových aktivit, ochranu kulturního dědictví a tradic nebo posílení místního cestovního ruchu.

Tradiční program Prazdroj lidem v letošním roce doplnil nový grantový program Plzeňského Prazdroje s názvem Na budoucnost. „Neziskovým organizacím se nyní otevírá nová možnost získat podporu pro rozsáhlejší i víceleté projekty. Do nového fondu se mohou hlásit nejen projekty z regionů, ale z celého Česka,“ vysvětluje Pavlína Kalousová, ředitelka firemní vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

Grantové programy Prazdroj lidem a Na budoucnost jsou součástí nového Firemního fondu Plzeňského Prazdroje na podporu prospěšných aktivit. Odborným garantem je Nadace Partnerství. 

Žádosti o grantovou podporu z obou programů je možné podávat elektronicky až do 22. října 2021. Podrobné informace o grantových programech jsou k dispozici na www.nadacepartnerstvi.cz nebo na www.prazdrojlidem.cz.

HARMONOGRAM: •Příjem žádostí: do 22. 10. 2021 (23:59)
•Zveřejnění podpořených projektů: do 1. 12. 2021
•Hlasování veřejnosti o bonusové prémii: 6.12. – 16.12.
•Realizace projektu: od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka