Lidem bez domova město Plzeň v neděli opět otevírá zimní nouzové centrum

Město Plzeň rozhodlo o opětovném otevření zimního nouzového centra pro lidi bez přístřeší v areálu DEPO2015. A to od neděle 7. ledna, kdy mají noční a ranní teploty klesnout hluboko pod bod mrazu, až do odvolání.

Jarní servisní akce AUTO CB

Prostor bude klientům přístupný pouze v nočních hodinách od 20.30 do 8.00 hodin, a to i se psy. Vstup je z ulice Cukrovarská 19 naproti Středisku Diecézní charity Plzeň.

Centrum, které provozuje Středisko křesťanské pomoci Plzeň ve spolupráci s dalšími neziskovými organizacemi, umožní nocleh až pro 70 osob. Jsou připravena lehátka, deky i spacáky. Ubytovaní budou moci využít hygienický servis. Bude jim nabídnut teplý nápoj a základní zdravotní ošetření. Pro ubytované je zajištěna základní zdravotní péče, kterou poskytuje Oblastní spolek Českého červeného kříže Plzeň. Po ukončení každodenního provozu bude zajištěn úklid okolí.

Okolí centra budou monitorovat hlídky městské policie, o otevření budou informovány všechny složky integrovaného záchranného systému.

V celém objektu platí zákaz kouření, konzumace alkoholu a aplikace drog. Klienti jsou povinni udržovat pořádek, dodržovat noční klid a udržovat vzájemný respekt.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka