Lídrem TOP 09 v Plzeňském kraji je Marek Ženíšek

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Plzeňském kraji se stal náměstek hejtmanky a bývalý poslanec Marek Ženíšek.

Cílená propagace v Plzni

Na dalších místech kandidátky najdeme ekonoma a emeritního děkana FEK ZČU Miloše Nového či projektanta dopravních staveb Martina Lešku. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

 „V těchto parlamentních volbách nepůjde o nic méně než o další osud naší země. Jak by řekl Václav Havel, naše země nevzkvétá. Naopak. Nachází se v nejhlubší ekonomické i morální krizi od roku 1989, do které ji vehnala naše současná populistická vláda. Naše koalice je připravena ujmout se vedení této země v těch nejtěžších časech a zasadit se o stát, který nebude dál nehorázně zadlužovat budoucí generace, nebude na své občany „zaklekávat“, ale pomáhat jim, bude férový, moderní a bude hájit lidská práva, “ říká lídr TOP 09 Marek Ženíšek.

Marek Ženíšek je od krajských voleb v roce 2020 náměstkem hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče. V minulosti působil ve funkci náměstka ministra spravedlnosti a 1. náměstka ministra zdravotnictví, v letech 2013–2017 byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR. Poté pracoval jako proděkan pro strategii, rozvoj a vnější vztahy Fakulty zdravotnických studií na Západočeské univerzitě v Plzni. V současné době je členem krajského předsednictva TOP 09 a působí také jako výkonný ředitel politického think-tanku TOPAZ. Je též expertem strany na zahraniční politiku.

 „Jsem připravený zúročit všechny své dosavadní zkušenosti ze školství, Poslanecké sněmovny, řízení samosprávy, ministerstev i z politiky. Rád bych dokázal, že politika se dá dělat slušně, poctivě a ve prospěch občanů. Už si nemůžeme dovolit dál současnou krizi prohlubovat. Je třeba jasných vizí a činů, které občanům navrátí důvěru ve stát. Jsem přesvědčen, že naše společná koalice s ODS a KDU-ČSL má dostatek kvalitních osobností a expertů, kteří nás dovedou z této krize vyvést, a proto je mi ctí být součástí týmu SPOLU,“ dodává Ženíšek.

Na druhém místě za TOP 09 je ekonom a pedagog Západočeské fakulty v Plzni Miloš Nový. Na dalších místech kandidují projektant dopravních staveb Martin Leška a manažer šumavských hotelů OREA Milan Vyskočil. Pořadí uzavírá předseda regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov a zástupce tiskového mluvčího Miroslav Hlaváč.

 

Pořadí kandidátů za TOP 09

 1.Marek Ženíšek (42), náměstek hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast kultury a památkové péče
2.Miloš Nový (61), ekonom, vysokoškolský pedagog, emeritní děkan FEK ZČU
3.Martin Leška (32), projektant dopravních staveb
4.Milan Vyskočil (32), manažer hotelů OREA Resort Horizont a OREA Hotel Špičák v Železné Rudě
5.Miroslav Hlaváč (29), zástupce tiskového mluvčího TOP 09
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.02.2021 14:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka