Limbovo finále. Na rozlučku přijede Vrba i hráči zlaté éry

David Limberský, odchovanec Viktorie, majitel pěti mistrovských titulů a klubová ikona se oficiálně rozloučí s profesionální kariérou výjimečným zápasem, který se odehraje v úterý 17. května v DOOSAN Areně.

Cílená propagace v Plzni

Proti sobě se postaví současný tým FC Viktorie Plzeň a mužstvo Zlaté éry FCVP. Diváci se tak mohou těšit na výběr hráčů, kteří oblékali červenomodrý dres v letech 2011 až 2018.

Když se před rokem David Limberský rozhodl ukončit profesionální kariéru, nebylo možné uspořádat kvůli pandemickým opatřením oficiální rozlučku se vším všudy, především před plným stadionem. Nyní nastal ten správný čas!

„Společně s Davidem jsme fanouškům slíbili, že rozlučku uděláme ve chvíli, kdy budeme moci zaplnit DOOSAN Arenu. Ten čas právě nyní nastal, a tak plníme naše slovo,“ říká za Viktorii Václav Hanzlík, mluvčí klubu.

A fanoušci se mají rozhodně na co těšit! Limbovo finále, jak je rozlučka nazvána, proběhne stylově a originálně. Přímo na hřišti DOOSAN Areny se proti sobě postaví aktuální viktoriánský tým vedený Michalem Bílkem a mužstvo Zlaté éry FCVP. Dres tohoto týmu obléknou bývalí viktoriáni z let 2011 – 2018, například Pavel Horváth, Marek Bakoš, Matúš Kozáčik, Václav Pilař, Milan Petržela, Jan Rezek, Vladimír Darida a další. Na lavičce tohoto výběru pak bude trenér Pavel Vrba.

„Hrozně se těším, že se sejde naše parta, se kterou jsme dokázali velké věci. Jsem rád, že prakticky všichni kluci naši pozvánku přijali a budou u toho,“ těší Davida Limberského. „Myslím, že to bude hodně zajímavé i pro fanoušky. Zase uvidí všechny pohromadě, a navíc si zahrajeme fotbal proti skvělému týmu, jaký má Viktorka teď,“ dodává „Limba“.

Vstupenky

Slavnostní rozlučkový zápas, jenž nese název Limbovo finále, se odehraje krátce po skončení ligové sezony, tedy hned v úterý 17. května od 18:00 v DOOSAN Areně. Vstupenky půjdou do prodeje již v úterý 19. dubna a budou ve čtyřech cenových kategoriích – 100 / 150 / 200 / 250 Kč. Fanoušci si je budou moci zakoupit jak ve Viktoria shopu, tak online prostřednictvím webu Plzeňské vstupenky a rovněž na prodejních místech Plzeňské vstupenky.

Doprovodný program

Pro fanoušky bude v DOOSAN Areně samozřejmě nachystaný doprovodný program, který přinese řadu překvapení. Již nyní můžeme prozradit, že přímo na ploše zazpívá Davidu Limberskému například velký fanoušek Viktorky Marek Ztracený.

Utkání odehraje tým Zlaté éry ve speciálních dresech, které představíme několik dní před samotným utkáním. K zápasu budou k dispozici i fanouškovské předměty, které bude možné zakoupit ve Viktoria shopu.

Ve stopách Davida Limberského

Výtěžek ze vstupného věnuje klub po dohodě s Davidem Limberským mládežnickým výběrům FC Viktoria Plzeň pro jejich další rozvoj. Samotný hráč totiž oblékal dres Viktorie od svých sedmi let, a tak prošel všemi mládežnickými výběry až do „A“ týmu. Cílem a snem „Limby“ a Viktorie samozřejmě je, aby se podařilo vychovat další podobné hráče, kteří si jako odchovanci projdou všemi výběry a zanechají za sebou výraznou stopu i v prvním týmu. „Bylo by skvělé, kdyby se našli další hráči, kteří půjdou v mých stopách a dostanou se z mládeže až do prvního týmu, se kterým zažijí velké úspěchy. Moc si to přeju,“ uzavřel David Limberský.

Rozloučení se sezónou 2021/2022

Limbovo finále, které se odehraje jen krátce po posledním ligovém zápase, bude pojmuto i jako oficiální rozloučení FC Viktoria Plzeň se sezonou 2021/2022. „Viktorka hraje o nejvyšší příčky, o které se budeme rvát až do konce. Bez ohledu na konečný výsledek se chceme s našimi fanoušky rozloučit a poděkovat jim za podporu, jako tomu bylo zvykem v předchozích letech. Věříme, že vyprodáme stadion a všichni si odnesou z celé akce výjimečný zážitek,“ uzavřel mluvčí klubu.

David Limberský

První ligový start si „Limba“ za Plzeň připsal 2. srpna 2003 v utkání s Viktorií Žižkov, do svého posledního ligového zápasu nastoupil o necelých osmnáct let později - 8. května 2021 proti Příbrami. Plzeňský rodák odehrál za Viktorku celkem 393 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 22 gólů. K tomu přidal dalších 91 utkání v evropských pohárech. Celkem třikrát si zahrál Ligu mistrů. Získal všech 5 ligových titulů a nesmazatelným písmem se zapsal do historie západočeského klubu.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka