Lovecká hudba zněla pod litohlavským Vršíčkem

Po zhruba roční přestávce se pod Vršíčkem v Litohlavech na Rokycansku uskutečnil další ročník loveckého vytrubování. V sobotu v podvečer /25. června / se díky nejrůznějším hudebním seskupením i jednotlivcům zabývajícím se mysliveckým troubením a myslivců z Honebního společenstva Litohlavy – Klabava rozezněly tóny mysliveckých skladeb a signálů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Posluchači, kterých byla více než stovka, a to nejen z  řad myslivců, tak zažili netradiční mysliveckou akci připomínající myslivost jako významnou součást kulturního dění v obcích. Celý večer se proto nesl v  duchu rozvíjení společenského ducha  české myslivosti, která má jen na Rokycansku více než půl tisícovky členů. Součástí loveckého vytrubování bylo i střílení z  praku, střelba ze vzduchovky, kvalitní občerstvení a poslech kytar při plápolajícím ohni a nastalé tmě, kterou přerušil vydatný déšť.

Výše uvedení organizátoř, tak letos volně navázali na předešlé úspěšné prezentace myslivecké činnosti a pro všechny zájemce, kterých mohlo být pochopitelně ještě více, uspořádali více než dvouhodinový koncert. V  něm se vystřídali nejrůznější soubory malých i velkých trubačů. Největší obdiv však sklidili Pootavští trubači, kteří patří k hudebním špičkám v této myslivecké disciplíně. 

Obec Litohlavy nebyla pro pořádání koncertu vybrána náhodně. Sídlí zde nejen honební společenstvo, ale především zdejší obecní úřad, který činnost myslivců všemožně podporuje a váží si jejich práce, neboť ve spolupráci s  rokycanskými ochránci přírody sázejí zeleň či uklízejí nevábná zákoutí hyzdící okolí malebné obce. Kromě toho jsou i spolupořadateli dětského dne, který každoročně probíhá právě v  romantickém prostředí zdejšího lomečku. 

"Zpestřením letošního ročníku byla nejen přítomnost orla skalního, ale i střelba z  praku a střelba ze vzduchovky o zajímavé ceny věnované myslivci," říká za organizátory Pavel Moulis.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka