Lyžování na konci roku vylepšily na Špičáku dva chladnější dny

Předsilvestrovský podvečerní dětský sjezd Světlušek s lampiony bude na lyžích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podmínkám pro lyžování na šumavském Špičáku pomohly dva předchozí chladnější dny (27. a 28.12.), kdy se díky mrazu mohlo opět spustit zasněžování. „Na sjezdovkách, kde se lyžuje, jsme po vánočních deštích stihli upravit nejvytíženější úseky. Kvalitě tratí to pomohlo, byť už jsou zase teploty nad nulou, ale lyžování je na nich zatím pěkné,“ říká k aktuálním čtvrtečním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

Projevilo se to i na návštěvnosti, když vánoční dvě stovky lyžařů denně se v úterý zdvojnásobili na cca 400 a středu už si užívala tisícovka lyžařů. Počasí ale zatím nedovolilo spustit další sjezdovky, takže areál má stále otevřenu cca 1,5 k dlouhou sjezdovku z vrcholu Špičáku v podobě horního úseku jedničky Turistické a dolního dvojky U Zalomeného, 600metrovou rodinnou Spodní Šanci a dětský areál s pohyblivým kobercem před chatou Blaženka. Leží na nich v průměru 35 cm sněhu.  

Světlušky s lampiony na lyžích. Den před Silvestrem 30.12. 2022 sjíždí děti s lampiony (dostanou je od pořadatelů) v doprovodu instruktora lyžování potmě cca v 17,30 hodin modrou sjezdovku Spodní Šanci a pak si při hudbě užijí večerní lyžování. Za odměnu navíc dostanou sladkosti a dočkají se ohňostroje. Děti lyžují zadarmo, pro rodiče a další doprovod je nachystáno občerstvení (to se platí). 

Silvestr na Šanci jen na botách. Po třech letech (poprvé od roku 2019) uspořádá na Silvestra tradiční rozloučení se starým rokem na nejprudší české sjezdovce Šance místní horská služba. Letos to bude už po 46. Jelikož Šance je svahem, který se technicky nezasněžuje a přírodní sníh tu roztál během vánoc (nový těžko do 31.12. připadne), tak jej skupinka zájemců seběhne na botách s pochodněmi v rukou.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka