Lyžování na Špičáku? Bez front!

Přes 25 centimetrů prašanu, který na šumavském Špičáku připadl do tohoto pondělka, vylepšilo jak stav sjezdovek, tak okolní panoráma.

Jarní servisní akce AUTO CB

V tomto týdnu je zatím navíc mrazivo a slunečno, takže na začátku března panují výborné podmínky. 

Vrstva sněhu na sjezdovkách se stále pohybuje v rozmezí 20-60 centimetrů/v průměru 40 cm. K dispozici jsou všechny hlavní tratě-jednička Turistická, dvojka U zalomeného, trojka Slalomová i pětka Spodní Šance. Plus areál s vleky pod hotelem Sirotek a dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička.            

„Lyžování je v těchto dnech podle mne velmi hezké. Aktuálně pod modrou oblohou, svítí slunce a sjezdovky díky mrazu drží i v odpoledních hodinách. Návštěvníci budou také určitě spokojeni, protože byť jsou stále jarní prázdniny, lyžuje se absolutně bez front,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Denní návštěvnost od pondělí do středy se v tomto týdnu denně opět pohybovala okolo 1000 lyžařů. 

Sobotní i nedělní program (4. a 5.3.) v největším středisku Plzeňského kraje přinese též sportovní podívanou. Na spodní části trojky Slalomové se po oba dny pojedou lyžařské závody dětí, juniorů i dospělých. Pro veřejnost tak bude tato sjezdovka v části od Zalomeného vleku až k dojezdu o nastávajícím víkendu uzavřena. Její horní úsek ale budou moci lyžaři normálně využívat a přejet z něj na dvojku U Zalomeného či též na jedničku Turistickou, a pak až dolů k lanovce, jak jsou zvyklí.   

foto: spicak.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka