Magistrát Plzně spustí v pondělí svou charitativní sbírku, pomůže nejen samoživitelkám

Magistrát města Plzně připravil i letos vlastní charitativní sbírku, zacílena je na oběti domácího násilí, matky samoživitelky s více dětmi, matky s dětmi v azylových domech i vícečetné rodiny žijící na hranici chudoby.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zaměstnanci města Plzně mohou od pondělí 7. prosince do pátku 11. prosince nakoupit trvanlivé potraviny, drogerii i drobné hračky a další položky, a ty odevzdat v celkem čtyřech budovách úřadu či přímo na skladovém místě v Kopeckého sadech 11. 

„Jde o třetí ročník akce, která nabízí stovkám zaměstnanců města, čtyř největších městských obvodů, ale třeba i městské policie možnost zapojit se a přispět byť jen nepatrnou drobností. Objem nakoupených položek se postupně navyšuje, loni sbírka vynesla 1,5 tuny potravin a drogistického zboží. Například jen městská policie mezi sebou vybrala částku 18.500 korun a za ně nakoupila věci potřebným,“ řekl primátor města Martin Zrzavecký.  

Podle resortní náměstkyně Evy Herinkové jsou na seznamu položek, které mohou zájemci nakoupit, například čaj, těstoviny, rýže, přesnídávky, trvanlivé mléko, konzervy, paštiky, marmelády, sušenky a čokoláda. „Z oblasti drogerie pak obdarovaní ocení především vlhčené ubrousky pro děti, pleny, prostředky pro osobní hygienu i prací prášek a prostředky na mytí nádobí,“ uvedla. 

„Společnými silami chceme tímto projektem pomoci lidem, kteří nemají období Vánoc spojené s pocity jistoty, nadbytku, těm, jejichž osudy jsou poznamenané nějakou složitou životní situací a pro něž je každý den bojem o přežití. Rádi bychom podali pomocnou ruku zvláště těm nejmenším, kteří pro svůj věk nemají šanci věci nikterak změnit,“ přiblížila Alena Hynková, vedoucí Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, který akci nazvanou Nebuďme lhostejní inicioval.  

Zapojení do sbírky je dobrovolné a anonymní. Dárci mohou nakoupit některé z položek ze seznamu, který připravil odbor sociálních služeb, mohou to být ale i hračky a další věci. Zboží mohou v jednotlivých budovách magistrátu odevzdávat do připravených a označených košů, a to vždy od 6 do 18 hodin. Sběrná místa vzniknou v budově radnice na náměstí Republiky 1 (vrátnice), v budově Škroupova 5 (vrátnice), v objektu úřadu v Kopeckého sadech 11 (salonek u vrátnice) a v budově Koterovská 162 (informační kancelář v přízemí budovy). Vybrané věci budou pravidelně sváženy na centrální místo v Kopeckého sadech 11. Zaměstnanci odboru sociálních služeb následně veškerou pomoc roztřídí a 14. prosince předají Městské charitě Plzeň a Naději, tedy plzeňským organizacím, které poskytují pomoc osamělým ženám, ohroženým matkám a rodinám s dětmi. 

Sbírka se koná pod patronátem ředitelky Úřadu služeb obyvatelstvu Magistrátu města Plzně Heleny Knížové, záštitu nad ní převzali primátor města Martin Zrzavecký a jeho náměstkyně Eva Herinková. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka