Maják ocení dobrovolnické srdcaře, pomáhají Exodus i Možnosti tu jsou

Regionální dobrovolnické centrum Plzeňského kraje bude 28. dubna 2023 už podruhé vyhlašovat největší „srdcaře“ v koordinaci dobrovolnické práce v Plzeňském kraji. Loni poprvé byli oceněni koordinátoři dobrovolnických činností v našem regionu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ti, kteří svůj čas, energii i pozornost věnují partě dalších „srdcařů“ s cílem, aby jejich úsilí nepřišlo nazmar. Akce nazvaná Maják se uskuteční od 17h v Mezigeneračním a dobrovolnickém centru Totem v Plzni na Lochotíně.

Záštitu nad akcí převzali hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták a primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Jenže bez skvělých a aktivních partnerů by nic vlastně nešlo,“ říká ředitelka Regionálního dobrovolnického centra Plzeňského kraje, které ocenění Maják založilo a pořádá, Vlastimila Faiferlíková a dodává: „Velmi si vážíme pomoci všech našich partnerů, kteří nás podporují v našich činnostech, ale tentokrát si dovolím být konkrétní - spolku Exodus z Třemošné u Plzně a obecně prospěšné společnosti Možnosti tu jsou. Podílí se totiž na organizaci akce Maják, kterou už od nás převzaly i další regiony ČR.“

Exodus je organizace, která zřizuje sociálně terapeutickou dílnu, odlehčovací službu, sociální rehabilitaci a centrum denních služeb. Provozují také dvě chráněné dílny – keramickou a digitalizační. Pro Maják jejich keramická dílna vyrábí speciální a originální hrnečky s logem akce. Jedná se o sběratelskou edici – ocenění koordinátoři dostanou čajovou konvici a hrneček s motivem Majáku, nominovaní a hosté pak obdrží hrneček. „Je v plánu, že se z keramiky stane sběratelská edice – hrnečky i konvice budou každý následující rok trochu jiné a přesto ladící k těm předchozím,“ upřesňuje Vlasta Faiferlíková.

Spolek Možnosti tu jsou připravuje lidi se zdravotním znevýhodněním pro vstup na trh práce. Sbližuje „dva světy“ a vytváří pozitivní atmosféru v každém týmu, který u nich působí. Pro akci Maják spolek připravuje pohoštění pro oceněné koordinátory dobrovolnických činností i hosty na akci.

„Dobrovolnictví je srdeční záležitost a Exodus a spolek Možnosti tu jsou ukazují, že jeho podoby mohou být neočekávané a velmi přínosné,“ uzavírá Vlasta Faiferliková.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka