Malí plavci Radbuzy lovili své první medaile

Tři plavkyně a jeden plavec s trenérem Lubošem Ibrmajerem se zúčastnili vrcholu plavecké sezony pro Plzeňský kraj. Tři z nich po necelých čtyřech měsících trénování v předvýběru nejmladšího žactva závodního plavání a dva si vyplavali 4 zlaté medaile.


Nejmladší z účastnic závodů, Kristýnka Kačírková (2017) závodila v disciplínách 50 metrů prsa a volný způsob. Poprvé v životě závodila a hned oba starty přeměnila v zisk zlatých medailí. První jmenovanou disciplínu uplavala v čase 1:11,44 a druhou zvládla v čase 0:54,30.

Ve stejném roce jako Kačírková se narodil i Kryštof Křížek, i pro něj to byla první zkušenost se závodním prostředím, a i on se stal přeborníkem kraje na tratích 50 metrů znak a volný způsob. Jemu naměřili časoměřiči v cíli čas 0:56,71 ze znaku a 1:09,51 z volného způsobu. "A to po nehodě – uklouznutí ze startovního bloku, zateklé vody do plaveckých brýlí. Kryštof se ale nevzdal, zatnul zuby a podruhé odstartoval a plaval kraulem dál a dál," líčí trenér Luboš Ibrmajer.

Druhým rokem závodně plave Kačenka Kovářová (2016), která si vyplavala nové osobní rekordy svedla souboj se soupeřkami. Na startu padesátky prsa patřila mezi favoritky, kvalitní tréninkovou připravenost pod vedením trenérské dvojice Luboš Ibrmajer a Mgr. Kyrylo Russo potvrdila a zvítězila v čase 1:01,60. Druhé místo si zasloužila za výkon 0:49,42 ze sprintu znak, kdy o 2 vteřiny a 42 setin byla rychlejší Jasmína Vastlová ze Sušice.

Čtveřici doplnila Barborka Křížková (2015). I ona závodila poprvé. V konkurenci deseti plavkyň obsadila sedmé místo z distance 50 m znak (1:01,91) a desátá byla při účasti ze stejně dlouhého úseku volný způsob (0:56,62) mezi třinácti žačkami.

Plavecký přebor Plzeňského kraje pro věkovou kategorii 9 let a mladší.

Plavecký bazén v Plzni na Lochotíně, pátek 17. května 2024.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

Auto CB - Nová Škoda Kodiaq