Mariánské Lázně hostí šampionát krasobruslařů v žákovských kategoriích

Nejlepší krasobruslaři a krasobruslařky budou od 4. do 6. března na Zimním stadionu v Mariánských Lázní závodit o titul mistr nebo mistryně České republiky. Domácí a organizující klub SKK Mariánské Lázně bude mít také své zastoupení.

Jarní servisní akce AUTO CB

Z předních příček se nominovala Kateřina Becková, svěřenkyně úspěšné trenérky Moniky Škorničkové.

Kateřina Becková, svěřenkyně ředitelky závodu a předsedkyně klubu SKK Mariánské Lázně, Moniky Škorničkové, se na mistrovství nominovala v kategorii žačky ze 7. místa v Českém poháru. Mistrovství republiky se účastní každoročně a v letošním sezóně byla druhá a třetí na soutěžích Českého poháru. „Jsem moc ráda, že se Káťa na mistrovství kvalifikovala, protože poctivě pracuje. Hodně se zlepšila v technice bruslení i v projevu, což vystihuje náš styl práce. Držím nám palce, ať to Kátě vyjde na ledě tak, jak si přeje. Je schopná a já věřím, že její čas přijde,“ okomentovala účast své svěřenkyně trenérka.

Mezi nominovanými jsou i další závodníci z Karlovarského kraje. Za klub SKK Ostrov se kvalifikovaly hned tři závodnice, a tak bude mít klub poprvé ve své historii zastoupení ve všech dívčích kategoriích. V kategorii žačky se z 3. místa nominovala Nela Šnebergerová, v kategorii žačky nejmladší rovněž z 3. místa Kateřina Zupková a v kategorii žačky nejmladší pak z 4. místa v kategorii Tereza Havránková. „Jsme nadšeni, že naše tříletá spolupráce se zahraničními trenéry přinesla v průběhu sezóny skvělé výsledky, v které jsme tajně věřili. Spoustu lidí se nás ptá na recept… děvčata v době, kdy na led nemohla, makala ve svých domovech s americkým a ruskými trenéry online, ti se snažili je udržet v takovém stavu, aby opětovný vstup na led byl co nejjednodušší. A povedlo se skvěle, nominace na mistrovství dokonce z předních míst. Věříme v tuto cestu a jdeme po ní dál, moc děkujeme děvčatům a kolektivu trenérů za jejich práci a samozřejmě rodičům za podporu a víru v naši cestu,“ komentovala úspěch nominovaných závodnic trenérka Hana Hoštová.

Z klubu KK Nejdek se v kategorii žačky nominovala z 18. místa v žebříčku Anna Reichová, taktéž svěřenkyně trenérky Moniky Škorničkové. Je pravidelnou účastnicí závodů Českého poháru, z kterých již přivezla několik medailí. „Krasobruslení ji moc baví, když má volný čas, věnuje se atletice, baletu a acroyoze, nebo maluje a paličkuje. Do sezóny si přála zvládnout všechny dvojité skoky a nominovat se na republikové mistrovství, a to se jí podařilo,“ řekl k úspěchu závodnice předseda klubu KK Nejdek Vítězslav Homolka.

Slavnostní zahájení závodu v lázeňském městě proběhne v pátek 4. března. V sobotu a v neděli se pak bude závodit o tituly mistrů republiky v kategoriích nejmladší žačky a žáci, mladší žačky a žáci, žačky a žáci. „Jsem moc ráda, že nás Český krasobruslařský svaz pověřil uspořádáním tohoto vrcholného závodu. Věřím, že závodníci, jejich rodiče i trenéři si užijí krásnou atmosféru města a nebližšího okolí, která pro mě osobně má obrovské uklidňující kouzlo. Těšíme se na všechny účastníky i na vás, kteří budete chtít nejlepší krasobruslaře v zemi podpořit,“ dodala Monika Škorničková.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka