Martin Straka: Korejský hokej míří vzhůru

HC Škoda Plzeň sehraje dne 9. srpna 2017 od 17:30 na domácím ledě v Home Monitoring Aréně v rámci letní přípravy utkání s hokejovou reprezentací Jižní Koreje.

Cílená propagace v Plzni

Zeptali jsme se proto Martina Straky, jak prestižní utkání to bude a co si od něj osobně slibuje.

Co říkáte na nápad sehrát v rámci přípravy utkání s korejskou reprezentací?
Nápad se mi velice líbí a bude to určitě zajímavé zpestření přípravy nejen pro hráče, ale i pro fanoušky. Jižní Korea vše směřuje k zimní olympiádě 2018 v Pchjongjangu a v poslední době investovala do hokeje hodně úsilí a peněz. V týmu najdeme spoustu naturalizovaných Američanů a Kanaďanů a proti těm se nikdy nehraje jednoduše. Ostatně, jejich postup do A kategorie mistrovství světa pro příští rok naznačuje, že se nejedná o žádný druhořadý tým. Sám jsem zvědavý, s jak kvalitním týmem se naši kluci na ledě potkají.

Pro Vás je zápas zajímavý ještě z jiného důvodu. Jim Paek, současný trenér Jihokorejců, je vaším bývalým spoluhráčem z Pittsburghu. Jste v nějakém bližším kontaktu?
Jima znám samozřejmě velmi dobře. Hráli jsme spolu v Pittsburghu i v Ottawě. Je to fajn chlap, ale v bližším kontaktu nejsme. Nicméně, moc rád ho zase uvidím. Určitě si před nebo po zápase popovídáme.

Pro Plzeň se bude jednat o jedno z prvních utkání letní přípravy. Co si od zápasu slibujete?
Pro nás to bude jedno z prvních utkání po vstupu na led. Kluci si zvykají na novou výstroj a vstřebávají náročné tréninkové dávky. Bude to tedy hlavně o hledání vhodných kombinací hráčů a o ladění souhry, ale to nic nemění na tom, že budeme chtít toto netradiční utkání vyhrát.

Bude na tento zápas nějaké vstupné?
Zápas se odehraje v rámci přípravy za standardní jednotné vstupné 50 Kč. Pro majitele permanentek bude jako vždy zdarma. Věřím, že si fanoušci najdou cestu na stadion a podpoří nás i v průběhu léta. Tímto bych je rád všechny pozval. Přijďte, určitě se budete bavit!




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka