Měl covid a na Domažlicku cestoval, hrozí mu tři roky

Z přečinu šíření nakažlivé lidské nemoci je obviněn sedmačtyřicetiletý muž. Nerespektoval nařízenou izolaci, za což mu může být uložen i trest tři roky vězení.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality v Domažlicích zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže obviněného ze spáchání přečinu šíření nakažlivé lidské nemoci.

Uvedeného přečinu se dotyčný muž dopustil v druhé polovině měsíce ledna letošního roku, když se v odpoledních hodinách osobně dostavil na policejní oddělení ve Kdyni, aby oznámil fyzické napadení ze strany své družky a dále i v případě, když cestoval společně s dalšími nejméně 12 osobami a řidičem prostředku veřejné dopravy osob autobusem z obce Kdyně do obce Domažlice bez povinného ochranného prostředku dýchacích cest v podobě respirátoru. Uvedených jednání se obviněný dopustil i přesto, že prokazatelně věděl o svém pozitivním testu na onemocnění Covid - 19, neboť se podrobil vyšetření spojenému s antigenním testem, jež pozitivně reagoval na přítomnost koronaviru SARS-CoV-2 způsobujícího nemoc Covid - 19.

Zároveň mu byla v souvislosti s daným onemocněním nařízena izolace, jelikož podle nařízení vlády je nemoc Covid - 19 vedena jako nakažlivá lidská nemoc. Muži hrozí za jeho jednání mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.05.2022 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka