Měšťanská beseda připomněla svobodu barvami trikolóry

Měšťanská beseda v Plzni 17. listopadu 2020 přesně v 17:11 rozsvítila svoji fasádu v barvách české trikolóry.

Jarní servisní akce AUTO CB

Spolu s dalšími významnými budovami v celé ČR tak připomněla svobodu a demokracii, kterou jsme před 31 lety nabyli. A právě v současné složité době je důležité na tyto hodnoty symbolicky upozornit a vyslat do veřejného prostoru pozitivní vzkaz, který teď naše společnost potřebuje. Měšťanská beseda se tímto aktem připojuje k iniciativě neziskové organizace Díky, že můžem.

Uvnitř Měšťanské besedy je už několik týdnů ticho a prázdno. Podruhé v letošním roce musí být zavřená a nemůže fungovat pro své návštěvníky. Rozsvítila se tedy alespoň zvenku, aby vyslala pozitivní zprávu veřejnosti. „Po 31 letech od nabytí svobody a demokracie se nacházíme v nelehké době. I když nemůžeme toto výročí oslavit pospolu, chceme si připomenout, jak je důležité na těchto hodnotách stavět. Snad tímto způsobem i vneseme více barev a světel do veřejného prostoru a mezi lidi,“ řekla Hana Kulawiaková, která má na starosti komunikaci Měšťanské besedy v Plzni.

Barvy české trikolóry rozzářily Měšťanskou besedu 17. listopadu 2020 v 17:11 stejně jako dalších téměř pět desítek významných míst v ČR, která se připojila k iniciativě neziskové organizace Díky, že můžem. Ta každoročně organizuje oslavy Korzo Národní na Národní třídě v Praze, jež se letos konat nemohou. Právě letos však více než kdy jindy tato organizace považuje za důležité připomenout si křehkost svobody a uvědomit si, jak se stala samozřejmou součástí našich životů. Proto se rozhodla přenést atmosféru oslav do online prostoru, dát občanům možnost připomenout si tento významný den naší historie z domova a zároveň uspořádat symbolický a bezpečný akt ve veřejném prostoru. Tento moment doprovázel také živý stream písně Modlitba pro Martu, která se stala symbolem sametové revoluce, v podání Anety Langerové z balkónu Národního divadla v Praze. Na českých radiích se rozezněly originální verze této skladby od Marty Kubišové.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka