Měšťanská beseda v dubnu: Javory, Žalman i Hop Trop

V dubnu vystoupí např. oblíbené kapely Hop Trop a Samson a jeho parta. Ve Velkém sále zahrají 11. 4. od 19:00 hodin jak společně, tak každá zvlášť.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na konci měsíce (25. 4.) pak s tříletým zpožděním oslaví v Besedě svá životní jubilea Hana a Petr Ulrychovi. Zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a s hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

3. 4. 2022 16:00 XXVI. Setkání dětských lidových muzik
Po dvou letech vynucené přestávky se v Malém sále Měšťanské Besedy opět sejdou krojovaní muzikanti z dětských folklorních souborů z Plzně a okolí, aby představili to nejlepší ze svého repertoáru. Diváci se mohou těšit na představení regionálního folklorního dorostu od nejmenších dětí, až po takřka dospělé kapely. Nebudou chybět ani lidové nástroje jako dudy, famfrnoch a vozembouch.

6. 4. 2022 20:00 Po siréně swing! Pilsner Jazz Band & Pražská dixielandová společnost
Pražská dixielandová společnost je složena z mladých, ale již profesionálních pražských jazzmenů, kombinuje výrazové prvky hudby New Orleans a chicagského stylu. Originální úpravy sto let starých skladeb lahodí jak uchu posluchačů, tak nohám četných tanečníků. Úvod patří pořadateli akce, Pilsner Jazz Bandu, který zahraje výběr ze svého swingového repertoáru slavných jmen – Ellington, Basie, Miller, Goodman a další.
Hraje se od 20:00, taneční lekce s Lenkou Sekaninovou začíná již o hodinu dříve.

11. 4. 2022 19:00 Hop Trop & Samson a jeho parta
Společný koncert obou skupin, ale také každá zvlášť. Vzpomínka na spisovatele Zdeňka Šmída, a to jak fyzická, tak hudební. Zazní písničky z alba Proč bychom se netopili, které Zdeněk Šmíd otextoval. Dvouhodinovka usměvavé pohody.

21. 4. 2022 19:00 Pavel Žalman Lohonka: 75 let
Česká folková legenda, která svým hlasem a texty těší publikum už více než půl století, oslaví dodatečně svých 75 let.
Žalman působí na hudební scéně od roku 1968. Nejprve hrál ve skupině Minnesengři, později v roce 1982 založil vlastní kapelu Žalman & Spol., která v různých sestavách koncertuje nepřetržitě až do současnosti.

21. 4. 2022 19:00 Dubnička Lahoda Revival Kabaret
Oslavná tryzna za neznámé hity
Šimek & Grossmann, Suchý & Šlitr, Vodňanský & Skoumal… Znáte ale Dubničku & Lahodu? Přitom za sebou zanechali pokladnici veselých písniček, komických scének a minimalistické poezie. Objevovat jejich tvorbu můžete v chodsko-valašské retro folk show. Autoři Kabaretu se snaží navázat na bohatou, ale mizející tradici spojení vtipných písniček a scének vlastním originálním způsobem, aniž by se se zmíněnými ikonami chtěli srovnávat.

23. 4. 2022 19:00 Pražský filmový orchestr: Koncert filmové hudby
Pražský filmový orchestr v čele s dirigentem Jiřím Koryntou přijede zahrát plzeňskému publiku hudbu ze světových velkofilmů, opět s novými, dosud neslyšenými tituly, ale i s programovými stálicemi, které doposud pro plzeňské publikum ještě nezařazoval.

25. 4. 2022 19:00 Hana a Petr Ulrychovi & třikrát Javory
Sourozenci Ulrychovi v roce 2019 oslavili výjimečná životní jubilea – Petr 75. a Hana 70. narozeniny a navíc 55 let společného vystupování, z toho 45 let se skupinou Javory. A to se sluší oslavit koncertem, na kterém zazní to nejlepší z jejich umělecké tvorby. Zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a zajímavými hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

8. 4. 2022  19:00 Kaktusový květ
Zubař Julian je velkým ctitelem ženské krásy. Ženám tvrdívá, že je ženatý a má tři děti. Teď právě má poměr s lehce naivní Toni Simmonsovou, která ho velmi miluje. Chce si ho vzít, avšak „manželství“ je překážkou. Nyní je ale všechno jinak, Julian se chce opravdu s Toni oženit. Ta však trvá na tom, že se musí sejít s jeho zatím platnou manželkou. Jenže, kde vzít manželku, když zubař žádnou nemá? Julian tedy přemluví svou upjatou kolegyni, zubní asistentku Stephanii, aby jeho manželku předstírala. Zubař má všechno pečlivě naplánované, ale vše se zkomplikuje. A kolotoč bláznivých situací se rozjede naplno.
Divadelní adaptace slavného amerického filmu z roku 1969, který získal Oscara, Zlatý Globus a mnoho dalších cen.

26. 4. 2022 19:00 Dvojitá rezervace
Patnáct let manželství, kamarádka, která se chce pomstít za stonásobnou nevěru svého manžela, zamilovaná služka a její zvláštně působící nápadník, profláknutý záletník a bláznivá, leč slavná spisovatelka. Všichni v jednom solidním domě vydavatele knih pro děti. Skoro všichni mají, aniž to třeba původně měli v úmyslu, našlápnuto na zálety, k nimž ovšem kromě čaje musí mít pyžamo. Nedostatek místa vzbuzuje nervozitu, aktéři se vydávají za někoho jiného, intrikují, lžou a o politické korektnosti se jim ani nesní. Z konfliktu se stává komedie a z komedie fraška. A nevrzne si prakticky nikdo.

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

12. 4. 2022 19:00 Maroko – země s nekonečnou fascinací
Přednáší: Petr Blahuš
Maroko nejsou jen nekonečné pouště se zpívajícími dunami, nejvyšší hora Sahary i severní Afriky, neuvěřitelně fascinující „marocký Utah“ – drsný Djebel Sahro s nalezišti drahokamů a vzácných zkamenělin. Jsou to také vysoké přírodní kamenné mosty, vodopády, lesy s opicemi – zlodějkami a nebezpečný, drogami přecpaný Ríf. Maroko jsou také uličky starých medín, bloudění v nejzachovalejších středověkých městech arabského světa, pobřeží oceánu chráněné starými pevnostmi pirátů, exotická podívaná na legendárním Djemaa el Fná i odlehlé oázy, kde stále žijí Berbeři pod zbytky caseb jako v době, kdy maročtí sultáni ještě vládli od Senegalu až po Pyreneje.

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

3. 4. 2022 14:30 / 16:00 Hody, hody, doprovody (Divadlo Múza)
Velikonoční zajíčci zjistí, že nemají ani pomlázku, ani vajíčka. Děti jim pomůžou naučit se barvy a vajíčka jim samy namalují. Jeden velikonoční zvyk ale málem úplně zamotá konec pohádky.
Vhodné pro děti od 3 let

10. 4. 2022 15:00 Myši patří do nebe
   Kino Beseda
Dvě zvířátka, považovaná svými blízkými za podivíny až outsidery, myška Šupito a lišák Bělobřich, se po nehodě setkávají ve zvířátkovském nebi. Ačkoli byli za života zapřisáhlými nepřáteli, v nebi sledujeme jejich společnou cestu k překonání starých bolestí, k novému začátku a ke zrodu neochvějného přátelství.

24. 4. 2022 15:00 Tajemství staré bambitky 2
                       Kino Beseda

Příběh pohádky Tajemství staré bambitky 2 volně navazuje na děj úspěšné stejnojmenné televizní pohádky.
V království vládne král Jakub, královna Anička a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas  u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a vymýšlejí, jak se pomstít. Rozhodnou se pro své pikle využít mladou, nezkušenou královnu Julii ze sousedního království. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu?

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

4. 4. 2022 19:30 Betlémské světlo
27. 4. 2022

Scénář komedie Jana Svěráka vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. Příběh o stárnoucím spisovateli, kterému už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a  jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději.

6. 4. 2022 19:30 Zátopek       
Výpravný film režiséra Davida Ondříčka věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.

7. 4. 2022 19:30 Drive My Car       
Filmová adaptace povídky Harukiho Murakamiho se stala celosvětovou senzací. Získala řadu ocenění, včetně ceny za nejlepší scénář v Cannes, Zlatého glóbu a Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Júsuke Kafuku je slavný divadelní herec a režisér, který se vyžívá v řízení svého červeného Saabu 900. Během nového angažmá na festivalu v Hirošimě musí tuto radost nedobrovolně přenechat mladé málomluvné řidičce Misaki. Oba během jízd na zkoušky nečekaně zjistí, že je spojuje nejen záliba v řízení. Společně naleznou způsob, jak se vyrovnat se svými traumaty a pocity viny, a jít dál.

10. 4. 2022 15:00 Myši patří do nebe
   Kino Beseda
Dvě zvířátka, považovaná svými blízkými za podivíny až outsidery, myška Šupito a lišák Bělobřich, se po nehodě setkávají ve zvířátkovském nebi. Ačkoli byli za života zapřisáhlými nepřáteli, v nebi sledujeme jejich společnou cestu k překonání starých bolestí, k novému začátku a ke zrodu neochvějného přátelství.

10. 4. 2022 17:00 Klan Gucci   
Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci.

11. 4. 2022 19:30 Poslední závod
21. 4. 2022

Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha
Legendární příběh Hanče a Vrbaty každý zná, málokdo ale ví, jak se opravdu odehrál. Výpravné filmové drama Poslední závod režiséra Tomáše Hodana přiblíží tehdejší události z mrazivých hřebenů Krkonoš tak, jak se opravdu staly. Vyzdvihuje důležitou a zapomenutou postavu Emericha Ratha.

13. 4. 2022 19:30 Cyrano
Básník Cyrano z Bergeracu (Peter Dinklage) oslní hravými slovními hříčkami při ústním souboji i brilantním šermem v duelu. Kvůli svému vzhledu je však Cyrano přesvědčen, že není hoden lásky oddané přítelkyně, zářivé Roxanne. Když Cyrano konečně plánuje vyjádřit své city, Roxanne se na první pohled zamiluje do rekruta Christiana. Vědom si svých nedostatků, Cyrano z Bergeracu pomáhá mladému Christianovi získat srdce půvabné Roxanne, byť je do ní sám vášnivě zamilovaný. Cyrano představuje překrásný nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku. Oceňovaný režisér Joe Wright vystavuje filmové diváky velmi silným emocím, které doprovází hudba, romantika a krása ve filmu Cyrano.

14. 4. 2022 19:30 Vyšehrad Fylm
Po dnes již kultovním onlinovém seriálu Vyšehrad přichází postava Laviho v novém kabátě celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Bývalý sparťanský hráč Julius Lavický je pořád stejně nekorektní a za hranou, jen mu život přináší nová dobrodružství a překvapení, která z něj dělají dospělejšího Laviho.

18. 4. 2022 19:30 Známí neznámí
Komedie o tom, že i ti, které dobře známe, pro nás můžou být naprostými cizinci. Stačí, když se během jednoho večera jen tak pro zábavu rozhodnou sdílet všechny zprávy a hovory ze svých mobilů.

20. 4. 2022 19:30 C´mon C´mon
Život trochu osamělého rozhlasového novináře Johnnyho (Joaquin Phoenix) se na moment zastaví, když se musí postarat o svého malého a podivínského synovce Jesseho. Společně se vydávají na cestu napříč Spojenými státy. Mezi New Yorkem a New Orleans se rodí nevšední přátelství, které oba ovlivní na celý život.

24. 4. 2022 15:00 Tajemství staré bambitky 2
                       Kino Beseda
Příběh pohádky Tajemství staré bambitky 2 volně navazuje na děj úspěšné stejnojmenné televizní pohádky.
V království vládne král Jakub, královna Anička a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas  u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a vymýšlejí, jak se pomstít. Rozhodnou se pro své pikle využít mladou, nezkušenou královnu Julii ze sousedního království…

24. 4. 2022 19:30 Srdce na dlani                    
Komedie od tvůrců hitu ŽENY V BĚHU
Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv. Komedie, v níž se proplétá hned několik příběhů o lásce, která zasáhne do života všech hrdinů.

25. 4. 2022 19:30 Nejhorší člověk na světě
Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě.

28. 4. 2022 19:30 Haute Couture
Na tvorbě kostýmů a kulis k filmu HAUTE COUTURE spolupracovali tvůrci velice úzce s módním domem DIOR.
Esther je na konci své kariéry hlavní švadleny módního domu DIOR. Když se jednoho dne vrací z práce, v metru jí asi dvacetiletá dívka ukradne kabelku. Místo aby Esther zavolala policii, rozhodne se s Jade pracovat. Všimne si totiž jejího neobyčejného talentu a vidí v ní svou možnou nástupkyni u Diora. Než se tak ale stane, čeká Jade tvrdá životní zkouška. Stát se jednou z nejlepších švadlen světa není totiž vůbec jednoduché a módní svět je sice krásný, ale zároveň i velmi krutý.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.03.2022 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka