Měšťanská beseda odstartovala novou kulturní sezonu

Měšťanská beseda letos opět otevřela své sály už na konci srpna.

Cílená propagace v Plzni

Krom letního období, kdy kulturní program obvykle probíhá na zahradě Besedy, byl provoz ve vnitřních prostorách významně omezený už od března kvůli epidemiologickým opatřením. Proto odteď bude toto plzeňské centrum kultury naplněné koncerty, divadly i přednáškami, které se na jaře nemohly uskutečnit. Návštěvníky však čekají i úplně nové tituly. Promítá už také Kino Beseda. Všechny akce budou zorganizovány tak, aby splňovaly současná opatření platná v ČR pro kulturu. Vstupenky zakoupené online a v Předprodeji na náměstí Republiky jsou nově levnější než na místě před akcí.

Po několikaměsíční přestávce, během níž sály Měšťanské besedy zely prázdnotou, se 24. srpna 2020 otevřely lidem a kultuře. První večer se rozezněly a rozhýbaly tangem díky show Misterio del ángel. S novým školním rokem je potřeba pobavit hlavně děti. Proto přijede Michal Nesvatba s Kouzelnou školkou a spoustou lepicí pásky (6. 9.) a také povedený Mikuláš se svými zběsilými kamarády a představením Mikulášovy patálie (12. 9.). Dospělé diváky tu čeká zábava v podobě divadelních komedií, jako jsou například Světáci dobře známí z filmu Zdeňka Podskalského (13. 9.) nebo Klíče na neděli Antonína Procházky (4. 10.). S anglickým humorem bude ve hře Na poslední chvíli Václav Vydra řešit s problémy a zmatky se svými dětmi, které se neznají, a tak se do sebe zamilují (11. 10.). Herečky Tatiana Dyková a Klára Trojanová v divadelní talkshow poodhalí příběhy ze svých životů a také zazpívají (5. 11.). Ondřej Sokol zase ve stand-up comedy Celebrity nechá nahlédnout do soukromí svého i dalších českých umělců (22. 11.). A Vanda Hybnerová s Davidem Novotným přijedou divákům komedie Be my baby ukázat, jak se nesmiřitelný boj muže a ženy může změnit v milostný tanec (29. 11.)

Na své si v Měšťanské besedě během podzimu přijdou i hudební fanoušci. Budou mít jedinečnou možnost slyšet zpívat Roberta Křesťana s Druhou trávou a s kytarou Michala Pavlíčka, a to nejen jejich známé bluegrassové skladby, ale také klasiku od Pražského výběru (12. 10.). Na oslavu 85. narozenin tu na velkém slavnostním koncertě legendárního trampského písničkáře Bédi Šedifky Röhricha vystoupí také Duo Komáři, Přelet MS, Štěpán Rak a The Dixie Hot Licks (9. 11.). Adventní náladu přijedou šířit Hradišťan s Jiřím Pavlicou a Vánočním koncertem koled a vánočních písní (14. 12.). K atmosféře přispěje také česká rocková legenda Kamil Střihavka s Vánočním akustickým koncertem (21. 12.).

Kino Beseda ve všední dny promítá jak nové snímky ze současné filmové distribuce, tak ty nejoblíbenější filmy posledních let. K vidění jsou třeba nové české snímky Havel, Meky nebo Šarlatán, na plátno se vrací Samotáři v obnovené premiéře po 20 letech, Vlastníci nebo Úsměvy smutných mužů. Ze zahraničních filmů Kino Beseda uvede například akční sci-fi Christophera Nolana Tenet či jihokorejského Parazita v černobílém provedení. Neděle pak patří projekcím pro děti a třikrát také představením Bolšoj baletu z Moskvy na plátně (Romeo a Julie 20. 9., Labutí jezero 4. 10. a Korzár 18. 10.).

Divadelní pohádky pro děti se budou tradičně konat v neděli odpoledne a začíná se hrát 13. 9.

„Všechny námi pořádané kulturní akce budou zorganizovány tak, aby splňovaly aktuální epidemiologická opatření stanovená Vládou ČR,“ řekl Ivan Jáchim, jednatel společnosti Měšťanská beseda Plzeň s.r.o. „V případech, kdy počet účastníků akce přesáhne limit 500 osob, budou prostory rozděleny na oddělené sektory se samostatnými vstupy,“ doplnil. Návštěvníci budou o rozdělení informováni před akcí e-mailem a prostřednictvím navigačního systému a pořadatelské služby na místě.

V  Měšťanské besedě je také povinné mít zakrytá ústa a nos rouškou, a to podle současných nařízení na akcích, kde se sejde více než 100 osob. Aby byl pobyt návštěvníků co nejbezpečnější, jsou tu pro ně k dispozici dezinfekční spreje na ruce a prostory jsou pravidelně větrány a dezinfikovány.

Nejvíce návštěvníků Měšťanské besedy využívá internetový nákup vstupenek na www.mestanskabeseda.cz. Online vstupenky není třeba tisknout, stačí ukázat u vstupu na akci kód z e-mailu v mobilním telefonu. Jsou v prodeji až do začátku akce a stojí o 30 korun méně než vstupenka zakoupená na pokladně v místě konání. Ta je otevřená 30 minut před začátkem akce a prodávají se tu vstupenky pouze na akce v den konání. Za levnější internetové ceny se vstupenky prodávají také v Předprodeji vstupenek na náměstí Republiky 41 v Plzni (v pracovní dny 11:00–16:00).

Informace o programu jsou pravidelně aktualizovány na https://mestanskabeseda.cz/program/. Přehled akcí, které se kvůli koronaviru nemohly uskutečnit a byly přesunuty nebo zrušeny, je uvedený na speciálních stránkách https://mestanskabeseda.cz/kultura-v-karantene/.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka