Městem po boji s koronavirem zní: Plzeňáci, děkujeme!

Po měsících společného boje proti koronaviru je čas poděkovat všem Plzeňákům, kteří se postavili nenadálé situaci čelem.

Cílená propagace v Plzni

Město Plzeň proto k 1. červnu 2020 spustilo kampaň, lidé ji uvidí v ulicích krajské metropole, na plakátech v budovách úřadů i na sociálních sítích.

„Připravili jsme kampaň, kterou chceme poděkovat obyvatelům našeho města za to, jak zodpovědně se chovali a jak pomáhali v době koronavirové krize,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa. V ulicích města se už objevily plochy s nápisem Plzeňáci, DĚKUJEME!, který je vytištěn na pozadí drobných obrázků neboli ikon šicích strojů, sanitek, policistů, hasičů, zdravotníků či řidičů MHD a řady dalších. „Obrázky symbolizují profese, které stály v první linii, i dobrovolníky, kteří pomáhali ostatním,“ vysvětlil primátor.

Město Plzeň chce prostřednictvím kampaně Plzeňáci, DĚKUJEME! vyjádřit dík jednotlivcům, kteří se chovali zodpovědně. Dobrovolníkům, kteří i v době, která pro ně osobně nebyla jednoduchá, neváhali a pomohli druhým. Švadlenkám, které ušily desetitisíce roušek, zdravotníkům, hasičům, policistům, řidičům veřejné dopravy, pracovníkům sociálních služeb a úřadů, ale i zaměstnancům obchodů, lékáren a dalších provozoven otevřených po dobu nouzového stavu. Děkuje i těm, kdo se podíleli na zabezpečení všech služeb města od svozu odpadu po výrobu pitné vody, tepla a provozu městské hromadné dopravy. Další velký dík pak patří také rodičům, učitelům i dětem, na něž dolehlo uzavření škol.

Fenomém dobrovolnictví sehrál v době nouzového stavu klíčovou roli. Díky stovkám lidí, kteří neváhali pomoci, se podařilo zabezpečit péči pro řadu potřebných. „Hned v prvních dnech nouzového stavu se nám přihlásily stovky dobrovolníků,“ připomněla ředitelka Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z. s. Vlasta Faiferlíková. Dobrovolníci pomáhali především v Kontaktním centru určeném zejména seniorům, které zřídilo město Plzeň. Plzeňským seniorům nakupovali, vyzvedávali léky v lékárně nebo venčili psy. „Ona velká vlna solidarity mě velmi překvapila a potěšila. Během krize dobrovolníci prokázali i velkou pohotovost. Byli schopni okamžitě pomoci tam, kde bylo potřeba. A také byli k dispozici seniorům jako přátelé na telefonu a pomáhali i s výukou školáků,“ dodala Vlasta Faiferlíková a podotkla, že řada z nich je ochotna angažovat se i nadále, a tak má TOTEM velkou databázi lidí, s nimiž může v budoucnu počítat.

Díky patří též všem umělcům, kteří se vydali bavit seniory v pečovatelských zařízeních v době, kdy jejich karanténa již byla příliš dlouhá.

Kampaň vede město Plzeň nejen v ulicích, ale i na svých sociálních sítích. A připojit se k ní právě na sociálních sítích může kdokoli, kdo chce vyjádřit svůj dík osobně někomu, kdo mu pomohl, či pomáhal ostatním. Stačí k tomu využít #plzenacidekujeme a označit profil dotyčného na sociálních sítích.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka