Město kultury ožije i virtuálně. Plzeň má od čtvrtka panoramatické snímky

Evropské hlavní město kultury čtvrtečním dnem ožívá ve více jak 84 000 panoramatických snímcích. Mapy.cz postupně spouští Seznam.cz Panorama pro Plzeň zachycenou novými kamerami, proto se už ve čtvrtek lidé virtuálně projdou plzeňskými ulicemi ve skutečně vysokém rozlišení.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nasnímány byly důležité kulturní stavby města, mezi nimiž nejoblíbenější na Mapy.cz byla v roce 2015 Velká synagoga.

„Novou mapovou vrstvu pro Plzeň vnímáme jako další z dílků, kterým chceme přispět Evropskému hlavnímu městu kultury 2015 do mozaiky letošních akcí. Na více než 84 000 panoramatických snímcích mohou lidé virtuálně prozkoumat oblíbená kulturní místa letošního roku – divadla, muzea, historické budovy nebo nejslavnější český pivovar,“ uvádí Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz. 

„Při pořizování snímků ujelo auto společnosti Seznam.cz plzeňskými ulicemi přes 500 kilometrů, ze kterých máme po zpracování přibližně 250 kilometrů obrazového záznamu,“ doplňuje Martin Fuks. Všichni, kteří navštíví Plzeň virtuálně, se mohou těšit na opravdu kvalitní zobrazení fotografií, ze kterých je panorama složena. K nasnímání totiž Mapy.cz použily nové kamery s větším rozlišením. Plzeňské ulice jsou proto zachyceny ve větším detailu, než je původní panorama z roku 2013 zachycující většinu měst České republiky. 

Jaká místa to byla? Město Plzeň na svých oficiálních webových stránkách vybralo místa, která by měli návštěvníci a zájemci poznat. A Mapy.cz se podívaly na to, jak si je Češi zobrazovali v mapě. Z těch kulturních a historických byla od začátku roku 2015 do dnešního dne nejvíce zobrazována Velká synagoga, těsně následovaná Katedrálním kostelem svatého Bartoloměje. A že je o obě památky skutečný zájem, dokazuje to, že si synagogu zobrazilo více jak 2 400 lidí, kdežto druhá katedrála byla v počtech těsně pod tímto číslem. Zatímco na mapách oblíbenější synagoga byla postavena na konci 19. století, tak stavba katedrály je poněkud starší. Započala už v době založení města Plzně, tedy po roce 1295. Obě památky si mohou lidé ode dnešního dne prohlédnout v Seznam.cz Panorama a máte je také mezi jinými v příloze emailu. A ty, které zatím chybějí, mohou lidé očekávat postupně do konce roku 2015. 

Současně s Plzní byla zveřejněna panoramata také Českým Budějovicím a Rokycanům. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.10.2015 12:08



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka